Hálát adtak a felújított templomért

Hálát adni jöttünk azokért a munkálatokért, amelyeket a magyar kormány jóvoltából végezhettünk el a templomon, és megköszönni jöttünk a Jóistennek azt a nagy kegyelmet, hogy mindezt elvégezhettük – mondta el vasárnap Fazakas Attila plébános, aki hálaadó szentmisét mutatott be az algyői Szent Anna-templomban, miután részben sikerült megújítaniuk a templomot az elmúlt hónapokban.

A lelkipásztor prédikációjában kiemelte, nincs szebb dolog annál, mint Isten házát még szebbé tenni, vagyis azt a házat, ahol találkozni tudunk a Jóistennel, ahol megkeresztelik a gyermekeket, ahol szeretteinkért misét mutatnak be, és ahol a templom csendje megnyugvást ad számunkra.

Nagyon fontos, hogy milyen környezetben tudjuk ezt megtenni. Igényes környezetet kell teremtenünk, mert ez segít abban, hogy a saját lelkünket közelebb tudjuk vinni a Jóistenhez – mutatott rá Fazakas Attila, aki a szentmisén köszönetet mondott azoknak, akik segítettek megszépíteni a templomot.

Az algyői egyházközség a magyar templomfelújítási programban nyert 15 millió forintot a korszerűsítésre. Így az épület Tisza felőli része speciális szellőzővakolatot és új festést kapott, megvalósult a csatornarendszer cseréje, felújították a bejárati ajtót, rendezték a templom körüli járdákat, a sekrestyét korszerű fűtéssel látták el, a belső térben kijavították a beázott falat, valamint a lábazat hibáit is orvosolták.

A kivitelezést végző vállalkozótól két ajándékot is kapott az egyházközség. A plébániát korszerű mosdóval látták el, míg a templomban a hívek évtizedes álmát váltották valóra, létrehozták a Boldogságos Szűz barlangját.

 

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: DM