Diákolimpiai döntőbe jutott a szentesi iskola labdarúgócsapata

A Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda I. korcsoportos labdarúgócsapata bejutott a Diákolimpia országos döntőjébe, képviselve Csongrád-Csanád megyét és egyházmegyénket is.

A megyei döntő megnyerésével jogot szereztünk az indulásra, hogy az ország más iskoláinak csapataival megmérkőzzünk az országos döntőben.

Az első-második osztályos diákokból álló csapatunknak nagy kihívást jelentett ez a győzelem, hiszen a Szombathelyen megrendezett országos döntő háromnapos rendezvény, ahová csak a 10 diákot és kísérőiket, edzőiket várják.

Nem volt egyszerű a döntés, de a szülőkkel és a fiúk edzőjével, Szöllősi Ferenccel egyeztetve nagyon jó döntés született. Még az elindulás pillanatában sem tudtuk megjósolni, hogy szülők nélkül hogyan fognak majd teljesíteni ezek a kicsiny gyermekek, de tudtuk, hogy a „szentesi team” mindent meg fog tenni a tisztes helytállásért.

Nagyon szép három napot töltöttek a sportolóink Szombathelyen.

A Király Gábor Akadémián a helyi szervezők profi körülményeket teremtve rendezték a mérkőzéseket. Az előző két tanév ismert járványügyi zárlatai miatt már mindenki nagyon várta, hogy igazi focimeccsek legyenek.

Húsz csapat mérte össze a focitudását az I. korcsoportban is. Összesen hat mérkőzést játszott a szentesi csapat:

Szentes – Baja  0 – 6;

Szentes – Encs 2 -3;

Szentes – Székesfehérvár 3- 2;

Szentes – Bábolna 4 – 3; Szentes – Kisvárda 3 – 1;

Szentes – Balatonalmádi 2 – 3,

így három győzelemmel és három vereséggel iskolánk és a Csongrád-Csanád megyei csapat a 10. helyen végzett az országos tabellán.

A csapat tagjai:

Balogh Gábor (2. b), Bárány Botond (2. b), Borbás Balázs (1. b), Deák Noel (3. a), Joó Milán (2. b), Kis Adrián (1. b), Kiss Ádám (1. a), Kiss Máté (2. a), Orosz Bernát (2. a), Sebők-Papp Zsigmond (2. a).

Benedek Tibor (Tibi bácsi), Kiss Zoltán (Zoli bácsi)

 

Mivel a legfiatalabb (I. korcsoport – 9 éves és fiatalabb) korosztály indult, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek, amit a jövőben hasznosítani tudnak majd.

 

 

Siposné Miskolczi Gyöngyi

intézményvezető