Önkéntes akciókkal segítik a rászorulókat a roma szakkollégisták

A Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium hallgatói az őszi félévben a társadalmi felelősségvállalás jegyében többféle önkéntes akciót szerveztek Szegeden. Októberben az Idősek Világnapja kapcsán a Szegedi Ősz Idősotthonban műsort adtak versekkel, énekekkel, hegedűmuzsikával, az idősek lelkes és hálás figyelmétől kísérve.

Novemberben az Életrevalók Tanoda falát festették ki színes, vidám geometrikus mintákkal, december 6-án pedig Mikulás vetélkedőt szerveztek a dorozsmai hátrányos helyzetű gyerekeknek a Petőfi Sándor Művelődési Házban, ahol természetesen a Mikulás csomagok átadása sem maradhatott el. Egy hallgatónk így írt az idősotthonban megvalósult akciókról: „ A kedvenc élményem a segítői munkám volt a szakkollégiumban. Nagyon megható volt az időseknek verset szavalni és látni, mennyire meghatotta őket az előadásunk. A legszebb pillanat az volt, amikor a hallgatótársam az Ave Maria-t játszotta hegedűn, az idősek pedig behunyták a szemüket és a fejüket ringatták a dallamra.”

Egy másik hallgató pedig a Mikulás vetélkedőről jelzett vissza:
„Nem létezik számomra annál csodálatosabb dolog, mint sok-sok kisgyerek örömtől csillogó szemét látni, főleg az ünnepek előtt. Úgy érzem, hogy ez volt az egyik legnagyobb löket, ami megadta a kellő lendületet a vizsgaidőszak megkezdéséhez.”

Köszönjük az intézményeknek, szervezeteknek az együttműködést és a lehetőséget arra, hogy jót tehettünk!