Megáldották a tűzoltóautókat

Két tűzoltóautót áldott meg a vasárnapi mise után Fazakas Attila, a Móravárosi Szent Kereszt Plébánia előtt. A tűzoltónap alkalmából ez már a második ilyen esemény volt. A Tűzoltónapon jegyzett köszöntőjében Góra Zoltán, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője arra emlékeztetett, hogy a tűzoltókat az egész társadalom megbecsüli, fontosnak tarják a hivatásukat.

 

– Forduljunk Jézus Krisztushoz, aki az igazság és az élet, hogy minden tűzoltó biztos kézzel szolgáljon, és megőrizze testi épségét, és azt kérjük, ne csak földi célunkhoz jussunk el biztonsággal, hanem az öröklét végső céljához is megérkezhessünk – mondta vasárnapi miséje után Fazakas Attila, a Móravárosi Szent Kereszt Plébánia előtt. A plébános a tűzoltókért mondott misét, majd megáldotta a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság két tűzoltóautóját.
Hirdetés

Molnár Krisztina, a katasztrófavédelem szóvivője a szertartás után elmondta, hogy a Tűzoltók napja alkalmából a mostani már a második ilyen esemény volt, amit egyébként a plébános kezdeményezett. A szóvivő hozzátette, hogy most egy olyan autót is megáldottak, amin egyszerre négyen vonulnak, ha baj van. Ez egy úgynevezett fecskendő.

Magyarországon egyébként május 4-e Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe, aki megtestesíti a bátorságot és az önfeláldozást.

A monda szerint Szent Flórián még Diocletianus római császár idején élt, tehetsége révén a Caecia erőd parancsnokságáig jutott. Az erődben tűz ütött ki, amit Flórián emberfeletti erővel fékezett meg, megmentve a város lakóit a kínhaláltól.

A Tűzoltónapon jegyzett köszöntőjében Góra Zoltán, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője arra emlékeztetett, hogy a tűzoltókat az egész társadalom megbecsüli, fontosnak tarják a hivatásukat. De persze a tűzoltók nem hősként tekintenek magukra. Nekik a mindennapi munka része az emberi életek, vagy éppen az anyagi javak mentése – fogalmazott. Góra Zoltán írt arról is, hogy a tavalyi rendkívül nehéz év volt, és nem csak a tűzoltóknak. A tábornok mindenkinek megköszönte, hogy a legjobb tudása szerint teljesített és teljesít folyamatosan.

Forrás: delmagyar.hu