Betlehemi csoda a Látogatóközpontban

– A vírus okozta megpróbáltatások és kihívásokkal teli hétköznapok ellenére mindennapjainkban szükségünk van a karácsony csodájára, a szépre és a jóra. Látogatóközpontunk ennek fényében az adventi időszakra két kiállítással is készül – mondta el lapunknak Kiss Edit, a Szegedi Dóm Látogatóközpont vezetője.

A Magyar Betlehem 2020 cí­­mű kiállítás neves Kossuth-, Munkácsy- és Nívódíjas magyar művészek alkotásait mutatja majd be az online térben.

Olyan neves művészekkel és munkáikkal ismerkedhetünk meg, mint például Józsa Judit, a Magyar Kultúra Lovagja címmel kitüntetett kerámiaszobrász, Kligl Sándor Munkácsy Mihály-díjas, Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Magyarország érdemes művésze, és Láng Miticzky Katalin festő- és textilművész. Annak érdekében, hogy a betlehemi csoda minél több em­berhez eljusson, a kiállításról a központ albumot is készít.

A kiállítás mellett Nem lehet csoda nélkül élni címmel betlehemkészítő pályázatot is hirdettek családok, iskolai osz­­tályok, egyéni jelentkezők számára. Még egy hétig bárki benevezhet, ugyanis december elsején 17 óráig névvel, címmel, elérhetőséggel és néhány soros ismertetővel várják a Szegedi Dóm Látogatóközpontba a kézzel készült betlehemeket. Kiss Edit elmondta, a pályaművekből szintén online tárlat nyílik, hogy a betlehemi csoda még több személyhez eljusson. A legjobb műveket díjazásban részesítik, továbbá lehetőség lesz on­­line közönségszavazásra is.

Érdemes tehát decemberben nyomon követni a Dóm Lá­­togatóközpont oldalát, ahol szebbnél szebb alkotásokat tárnak majd az érdeklődők elé februárig.

Forrás: delmagyar.hu