Elkezdődtek a Dómkerti Zenés Esték

Száguldással, szerelemmel és Mozarttal indította útjára a Filharmónia Magyarország a Dómkerti Zenés Estéket pénteken.

Az első alkalmon Gróf és Susanna duettje, Papageno belépője, Don Giovanni Pezsgőáriája és Leporello regsizteráriája is felcsendült többek közt. A darabokat Kuti Ágnes és Bognár Szabolcs adta elő a Harmónia Vonósötös kíséretében. Az elmúlt heti kánikula után igazán üdítő volt egy különleges helyszínen valódi örömzenét hallgatni.

A Filharmónia Magyarország a könnyed dallamok mellett egy pohár borral is megvendégelte a közönséget, hogy még teljesebb legyen az élmény. Egy szegedi pincészet zamatos borait kóstolhatták meg az est résztvevői. Így egy csodás helyszínen kiváló zenében és ízletes italban lehetett része mindenkinek. Kell ennél több?

A programsorozat augusztus 3-án folytatódik az Ilyen a jazz című előadással. Gaál Zsófia, Bágyi Balázs, Balásy Szabolcs és Horváth Krisztián szórakoztatja majd a látogatókat a kertben például Bobby McFerrin Don’t worry számával. Ezt követően augusztus 24-én lesz est, ekkor a fiatal harmonikaművész, Kéméndi Tamás lép pódiumra, valamint a 5 Spirit Fúvósötös.

A műsor minden alkalommal 19 órakor kezdődik a Püspökség udvarán, esős idő estén pedig a Klebelsberg terem rendezik meg.

Forrás: delmagyar.hu