Üdítő Forrás Zöldfáson

Negyven általános iskolás vehetett részt abban a Forrás Táborban, melynek Domaszék-Zöldfás adott otthont június 19. és 22. között.

A tábort szervező Jövőt a Fiataloknak Alapítvány a Szeged-Csanádi Egyházmegye területén élő, hátrányos helyzetű fiatalokat támogatja anyagilag, szellemileg és spirituálisan. Az alapítvány tagjai a helyi településeken dolgozó katekétákon keresztül érik el a fiatalokat, akik személyesen ismerik és nyomon követik az életüket. A szervezetben működő katekéták, egyházi személyek és önkéntesek munkája az egész évet átíveli: tavasszal és ősszel oratóriumot (közösségi napot) szerveznek a látókörükben lévő fiataloknak, nyáron a Forrás Táborban nyújtanak élményeket, míg karácsony előtt az Egy szívvel, közösen akció keretében ajándékozzák meg őket.

A III. Forrás Tábort “Számít rád!” mottóval rendezték meg. A csoportvezetők próbálták átadni a fiataloknak, hogy Isten és a barátaik számítanak rájuk. Ezt a tapasztalatot kiscsoportos foglalkozásokkal, tanúságtételekkel és meghívott előadók segítségével mutatták meg a gyerekeknek. A táborozók közelebb kerülhettek Istenhez, közös reggeli és esti imák adták a napjaik keretét, valamint egy rövid gyalogos zarándoklaton is részt vettek. A gyerekek kirándultak Szegeden, ahol megtekintették a Szent Gellért Szemináriumot és játékos feladatokon keresztül megismerték a Dómot.

 

A tábor zárószentmiséjén a fiatalok Szent Benedek-érmet kaptak, mely az Egyház hite szerint, mint szentelmény, segíti a fiatalokat a megszentelődésük útján. Ezt követően a gyerekek könnyes búcsút vettek egymástól és elindultak otthonaikba a mihamarabbi találkozás reményében.

 

Szerző: Tapodi Krisztián