Tanévet zártak a baksi általános iskolában

A Jézus Szíve templomban tartotta szentmisével egybekötött ünnepélyes tanévzáróját a Szent Miklós Katolikus Általános Iskola

A szentmisén Imre atya prédikációjában arra hívta fel a figyelmet, hogy éljük meg az élet apró örömeit, hiszen az ilyen örömökben tükröződik vissza a pedagógusok munkája. Ilyen az, amikor egy elballagott gyermek később találkozik tanárárával és köszönetet, hálát mond neki, mert végre megértette, mennyit segített annak idején neki a pedagógus, amikor ő nehéz időszakon ment keresztül – idézett egy példát majd egy másik, személyeset is elmesélt. E szerint Imre atya meghívta fagyizni az egyik volt tanítványát itt Bakson, ő pedig viszonzásképp egy hideg kólát hozott neki a boltból, ami kétszer olyan drága volt, mint a fagyi, pedig a gyerek szegény családból származik… Tudni kell észrevenni és értékelni az apró örömöket is – hívta fel a figyelmet.
baks_tanevzaro_202306_ck_010
Imre atya megköszönte mindenkinek, tanulóknak, pedagógusoknak és szülőknek egyaránt az egész tanéves munkát, és biztatott minket arra, hogy valóban pihenjünk a nyári szünetben, és feltöltődve érkezzünk meg majd az új tanévre.
baks_tanevzaro_202306_ck_008
Ezt követően egy búcsúzásra került sor, ugyanis Kutasi Sándor pedagógus kollégánk 11 év után a honvédségnél folytatja pályafutását. Imre atya őt is elbúcsúztatta és megköszönte áldozatos munkáját.
baks_tanevzaro_202306_ck_015
Somogyiné Utasy Ibolya igazgatónőnk vette át ezután a szót, és adta át az okleveleket és könyvjutalmakat azoknak az alsós és felsős tanulóknak, akik magatartásuk és szorgalmuk alapján megérdemelték azt.
baks_tanevzaro_202306_ck_047
Az elismeréseknek ezzel nem volt vége, ugyanis Imre atya az egész tanévben leghűségesebb ministráló két hittanosunknak adott ajándékot és oklevelet.
baks_tanevzaro_202306_ck_048
Az ünnepélyes tanévzáró rendezvény végeztével egy kis énekes műsorral az elsősök elküldtek minket vakációzni, ezután pedig az igazgatónő lezárta a 2022/23-ás tanévet.
Dobos Péter hitoktató

 

.”> .”> .”> .”>
.”> .”> .”> .”>
.”> .”> .”> .”>
.”> .”> .”> .”>
.”> .”> .”> .”>
.”> .”> .”> .”>
.”> .”> .”> .”>
.”> .”> .”> .”>
.”> .”> .”> .”>
.”> .”> .”> .”>
.”> .”> .”> .”>
.”> .”> .”> .”>
.”> .”>