Eseménynaptár

 • 07
  07.Október.Péntek

  SZABÓ MAGDA: AGYIGÓ

  17:00 -19:00
  2022.10.07

  Szabó Magda Kossuth-díjas író, költő és műfordító születésének 105. évfordulója alkalmából

  Nagyváradi Erzsébet színművésznő estje

  Dalszerző és közreműködő: Vasicsek János

  Rendező: Czeizel Gábor

  2022. október 7. (péntek) 17 és 19 óra a Szegedi Dóm Látogatóközpontban

  Ki volt Szabó Magda? Író, költő, feleség? Ember volt, mint bárki más. Küzdött, félt, harcolt, szeretett. Kimondta azt, amit mások nem mertek, vagy nem tehettek. Életét végig kísérte a bizonytalanság. Támaszként, lelki társként állt, mellette férje, Szobotka Tibor, író, műfordító. Két test, egy lélek voltak.

  Gyermekkor, szerelem, halál – talán ezek az emberek legszemélyesebb történetei. Az előadás átöleli a teljes életművet a költeményektől az önéletrajzi ihletésű írásokig, Nagyváradi Erzsébet színművésznő megrendítő tolmácsolásában.

  A 17 órai előadásra korlátozott számban  kapható helyre szóló jegy.

  Jegy váltható személyesen a Szegedi Dóm Látogatóközpont jegypénztárában keddtől-vasárnapig 9 és 17 óra között vagy online a www.jegy.hu internetes felületen, link:

  https://www.jegy.hu/program/szabo-magda-agyigo-17h-138631

  Jegyár: 4900 HUF

  A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

 • 12
  12.Október.Szerda

  MISSZIÓ ÉS ÁLMOK

  18:00 -20:00
  2022.10.12

  Szeretettel hívjuk és várjuk Önöket 2022. október 12-én (szerda) 18 órakor tartandó

  MISSZIÓ ÉS ÁLMOK című élménybeszámoló estünkre.

  Vendégünk: Amaka Caroline Osegbo nigériai rendalapító missziós nővér és Dr. Fodor Réka (Afréka) missziós orvos.

  Amaka Caroline Osegbo nővér és Divine Mercy kongregáció szerzetesnővérei arra szentelték életüket, hogy teljesítsék sokak álmát: a gyerekek iskolába járhassanak és megfelelő oktatásban részesüljenek, a szegények és betegeket egészségügyi ellátáshoz jussanak, az idős emberek ne maradjanak magukra, az árvákat befogadják és otthont biztosítsanak számukra.

  A nigériai gyermekek egyetlen kiútja a nyomorból, a nincstelenségből, a kiszolgáltatottságból és a rossz egészségügyi helyezből a tanulás és az ismereteik bővítése, de Nigériában nincs közoktatás és tandíjat kell fizetni. Az anyagi nehézségekkel küzdő családok nem tudják biztosítani gyermekeik számára az európai mércével mérve csekély tandíjat, így sok gyerek nem járhat iskolába.

  „Generációk nőnek fel írástudatlanul. Afrikai gyerekek tömegei, akik pedig tele vannak energiával, életörömmel – mégis meg vannak fosztva a lehetőségtől, ami számunkra természetes.”

   

  A nigériai gyermekek tandíjának kifizetésére az Afréka Alapítvány és a Szegedi Dóm Látogatóközpont adománygyűjtést hirdetett meg.

  Szíves adományukat várjuk a Látogatóközpont fogadóterébe kihelyezett adomány dobozba vagy az Afréka Alapítvány számlaszámára: 10101346-27099400-01004002 (IBAN: HU66 SWIFT kód: BUDAHUHB)

 • 21
  21.Október.Péntek

  Holdfény és Bor

  18:00 -21:00
  2022.10.21

Karácsony felé

Kezdés dátuma: 2022-11-24

Befejezés dátuma: 2022-12-24

ADAGIO

Dátum: 2022-12-09

Idő: 17:00 és 19:00

Napi Üzenet - Karsai Károly (2022. december 6.)

Legfrissebb hírek, események

Hazatért Szegedre a Nem Adom Fel Béke Turné

November 24-én szombaton indult el a Nem Adom Fel Béke Turné Szegedről és december 3-án, szombaton, a fogyatékos emberek világnapján érkezett vissza Szegedre, a Dóm térre. Egy japán kislány, Sadako …

Koncert a készülődés jegyében

Muzsikaszó töltötte meg a Dugonics téri Katolikus Házat csütörtök este, a Belvárosi Plébánia szervezésében ugyanis adventi koncert volt az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar Vonós Kamarazenekarának előadásában. Az ingyenes program …

Jótékonysági koncert a dómban – belépő egy gyermekkönyv

Tegyünk együtt a rászoruló gyermekekért, és varázsoljuk még szebbé mesekönyvekkel a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató által gondozott, családból kiemelt gyermekeinek karácsonyát! A Mathias Corvinus Collegium szegedi központja idén jótékonysági karácsonyi …

A karácsony témájában rendeztek kiállításokat Szegeden

Két kiállítás is nyílt csütörtök délután a Dóm Látogatóközpontban. Karácsony felé címmel többek között Szekeres Erzsébet képző- és textilművész, Petrás Alina keramikus, Sonkodi Rita festőművész és Józsa Judit kerámiaszobrász alkotásai …