A lánglovagok nyomdokában

Nyári napközis hittantábor a Szent Gellért Plébánián

  1. július 10-14. között tartottuk meg hagyományos napközis hittantáborunkat plébániánk közösségi házában. A 35 fős társaság 90%-a alsós tanuló volt a Bonifert Domonkos és a Weöres Sándor Általános Iskolából. A résztvevőknek napi háromszori étkezést biztosítottunk. Minden napot lelki programmal kezdtünk, imádkoztunk, énekeket tanultunk, rajzfilmeket néztünk.

Az egyhetes program – szokás szerint – kézműveskedéssel kezdődött: a gyerekek színes hajtogatható kaleidoszkópot készítettek. Részletesen bemutattuk a templomot és a plébániát, hogy közelebb hozzuk őket egyházközségünkhöz.

Kedden a tramtrain-nel elutaztunk Hódmezővásárhelyre, ahol megtekintettük a szép belvárost, idegenvezetéssel a gazdagon díszített ortodox, és a nemesen egyszerű református ótemplomot, aminek orgonáját a gyerekek kipróbálhatták. A finom ebéd mellé játszóterezés is járult.

Szerdán az egész napot a Vadasparkban töltöttük, ahol sok kellemes élményben volt részünk. Először megnéztük a fóka show-t, aztán jót szórakoztunk a vidám szurikátákon, majd megetettük a szarvasokat. Együtt merengtünk az oroszlánokkal, lestük a hőségben pihenő pumát, leopárdot, hópárducot. Az elefánt porral és vízzel hűsítette magát, mi a kulacsainkból tudtunk kortyolni. Talán a törpevízilónak volt a legkedvezőbb a helyzete: ő egész nap a kis tavacskájában feküdt. A finom ebéd elköltése után még megnéztük a kővé dermedt teknőst, bementünk a majomházba, felkerestük a gibbonokat, a tevéket, a zsiráfokat és zebrákat. Megsimogattunk egy kígyót is! Befejezésül elköszöntünk a pingvinektől.

Csütörtökön voltunk a tűzoltóállomáson, ahol egyházközségünk egyik tagja dolgozik. Az ő kalauzolásával mentünk végig a laktanyában. A felszerelések és a járművek mellett a lánglovagok életéről is részletesen beszélt. Ez a program tetszett leginkább a gyerekeknek, hiszen többségük még nem járt ott. Testközelből nézhettek meg mindent, a legnagyobb sikert a hőkamera aratta. Egy nagyszerű meglepetésben is részesültünk: mindenki (!) felülhetett az egyik tűzoltókocsira, amivel egy-egy kört szirénázva tettünk meg. Ráadásul ott létünk alatt egy éles riasztást is láthattunk. Délután a cserkészetről tartott játékos foglalkozást a csapat egyik tagja.

Pénteken a kutyaterápiás foglalkozás szerzett csodás pillanatokat a gyerekeknek. Délután rajzos formában összegeztük a heti élményeket, amelyekért egy általunk hajtogatott (és egyetlen olló nyírással készített) papírkereszttel mentünk a szentmisére hálát adni. Mindenki nagyon jól érezte magát, sokan mondták, hogy jövőre is eljönnének.

Akkor egy év múlva veletek ugyanitt!

 

 

    Zólyomi Norbert sajtóapostol, hitoktató