Szeged-Csanádi Egyházmegyei Napok lesznek a katolikus rádióban

A Magyar Katolikus Rádió 2022-ben Egyházmegyei Napok címmel tematikus sorozatot indított. Szeptember 23-án és 24-én a Szeged-Csanádi Egyházmegye életébe nyerhetnek bepillantást az érdeklődők a rádió számos műsorán keresztül.

Az Egyházmegyei Napok célja, hogy a hallgatók jobban megismerjék az egyházmegyéket, azok elöljáróit, az egyházmegyékhez kötődő személyiségeket, karitatív és közösségi tevékenységet, kulturális eseményeket, történelmi és új épületeket, rekonstrukciókat, a plébániákon folyó munkát.

Szeptember 24-én, szombaton 10 órától Kiss-Rigó László megyéspüspök szentmiséjét közvetítik, a főpásztorral készült interjút szeptember 23-án, pénteken 17.04-kor hallgathatják meg a Kerengő című műsorban. Ugyanezen a napon délelőtt 11 óra után a Kulisszák mögött című műsorban felidézik a szegedi papucskészítés hagyományát. Ezután a Szegedi Szimfonikus Zenekart ismerhetik meg a hallgatók Gyüdi Sándor igazgató-karmester segítségével. Este fél 6-tól a Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium alapelveit, működését, lelki programjait mutatják be.

Szeptember 24-én, szombaton fél 9-kor kezdődik el a tematikus programsorozatot a Régiók üzenete című adással, majd a Meghívóban felidézik Bálint Sándor életét és szegedi emlékezetét Barna Gábor néprajzkutató segítségével. A Kép a tükörben című műsor vendége Antal Zsolt, a Szeged-Csanádi Egyházmegye médiaigazgatója és felelős szerkesztője lesz. Szegedi ízeket „kóstolhatunk” szombaton fél 12-kor az Asztali áldásban és a Szegedi Dóm Látogatóközpontot is bejárhatjuk délután 13 órától a Messzelátóban, majd Szeged egyházzenei életét ismerhetik meg a hallgatók a 17 óra után kezdődő Páholy és pódium című műsorban. A Szeged-Csanádi Egyházmegyét bemutató sorozat zárásaként A héten történt című műsorban beszámolnak a KATTÁRS – Katolikus Társadalmi Napok rendezvényről, amely a napokban zajlik Szegeden.

Ám a felsoroltakon kívül a rádió más műsoraiban is foglalkoznak a két nap folyamán a Szeged-Csanádi Egyházmegye területén megtapasztalható színes hitbéli, kulturális, zenei élettel. Az adások pontos időpontjai a www.katolikusradio.hu honlapon olvashatók.

Forrás: Magyar Katolikus Rádió

Fotó: PapdiBalázsFotó

Magyar Kurír