Hungarikum Gálakoncert a Szent Gellért Fórumban

Szeptember 7-én 20:00-tól a Szent Gellért Fórumban fergeteges hangulat és a legnagyobb opera, operett, magyar nóta és világzenei klasszikusok várják a szórakozni vágyókat egy lenyűgöző látványvilágú jótékonysági gálakoncert keretében.


Az Operettissima szervezésében megvalósuló Hungarikum Gálakoncert az előadóművészet szemüvegén keresztül, annak lehetőségei, különlegességei és sajátosságai segítségével mutatja be nemzeti értékeinket, tradícióinkat, büszkeséginket: hungarikumainkat. A hangverseny öt oszlop – a népzene, az operett, az opera, a magyar nóta és a világzene – köré épül, és vezet végig minket egy egészestés utazás keretében a több mint ezeréves kultúránk történelmén. A Hungarikum Gálakoncert fellépői a négy műfaj legnépszerűbb, elismert képviselői, műsoruk pedig az öt művészeti ágazat esszenciáját öleli fel. A több mint 100 színpadi közreműködőt felvonultató koncert látványvilága megidézi kulturális tradícióinkat, képzőművészeti, épített és innovációs értékeinket. A hangversenyt kiegészíti egy utazókiállítás, amely szintén arra hivatott, hogy közelebb hozza a magyar kultúra bástyáit a befogadókhoz.

„Az élsport és az előadóművészet abban a tekintetben egy tőről fakad, hogy a lelátókon vagy a közönség soraiban közösen élünk meg élményeket, ugyanazt érezzük és éljük át egyszerre több ezer emberrel. Abban bízunk, hogy ez a koncertsorozat hagyományt teremt arra, hogy az óriási sportlétesítmények lehetővé tegyék a közösségi élet újabb színterén való találkozást” – foglalta össze a projekt célkitűzését dr. Vadász Dániel, az Operettissima tulajdonosa és producere.


Szeberényi Klára, a Szeged-Csanádi Egyházmegye sajtófőnöke elmondta, az egyházmegye fontos feladatának érzi az elesettek, rászorulók, betegek, a fogyatékossággal élők segítését, ezért is támogatja évek óta a GEMMA Központ egyedülálló munkáját. Azonfelül, hogy a gálakoncert teljes jegybevételét a központ számára ajánlják fel a szervezők, a stadion területén gyűjtőládákat is kihelyeznek, melyekbe további pénzadományt is helyezhetnek a nézők.

Az est egyik fellépője, Oszvald Marika, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő erős kötődést érez Szeged iránt, ugyanis itt kezdte a pályáját, a napfény városában kapta élete első szerepét. „Ezt a koncertet imádja a közönség, és én is, résztvevőként és szemlélőként egyaránt. Hatalmas élmény átélni, nem találkoztam még ekkora volumenben ilyen változatos műsorral. Nagyon örülök, hogy a részese lehetek, megtiszteltetés” – fogalmazott a művésznő.

A Hungarikum Gálakoncerten fellépnek:

Bangó Margit, Fischl Mónika, Kállay Bori, Miklósa Erika, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Herczku Ági, Boncsér Gergely, Laki Péter, Molnár Levente, Haja Zsolt
Jávorkai Brothers, Nikola Parov
Magyar Állami Népi Együttes és a Táncverzum táncművészei
Pálházi Bence Bandája
Vadász Károly és Zenekara
Szegedi Szimfonikus Zenekar

Jegyek jelképes áron, 2000 Ft-ért válthatók online a https://bit.ly/3xVeRzB oldalon és személyesen a szegedi Tourinform irodában (Szeged, Széchenyi tér 12.).

A Szeged-Csanádi Egyházmegye a jegybevételt jótékony célra, a GEMMA Központ támogatására ajánlja fel.

FELHÍVJUK FIGYELMÜKET, HOGY AZ ESEMÉNY VÉDETTSÉGI KÁRTYÁVAL LÁTOGATHATÓ.