Egyházmegyei családok nyaraltak Zánkán

Július második hétvégéjén immár másodszor gyűltek össze az egyházmegye családjai Zánkán, az Erzsébet-tábor területén. A Szeged-Csanádi Egyházmegye CsaládKözPontja együttműködő szervezetként 200 főt hívhatott a Balaton északi partján lévő, gyönyörűen felújított helyszínre.

A jelentkezők az egyházmegye számos települését képviselték Békéscsabától Újszentivánig. A Családi Erzsébet-táborok kiemelt célja, hogy a családok minőségi időt tudjanak közösen eltölteni, és hátrahagyva az otthoni, hétköznapi problémákat, csak egymásra figyeljenek, együtt játsszanak, szórakozzanak, sportoljanak, strandoljanak vagy ha ahhoz van kedvük, egyszerűen csak pihenjenek.

A sokszínű központi programkínálat (arcfestés, társasjáték, kézműveskedés, trambulinozás, csúszdás ugrálóvár, koncert és pattogatott kukoricás mozi) és a CsaládKözPont külön programjai között valóban a család minden tagja találhatott magának örömteli tevékenységet.

A „mi” családjaink közös találkozási pontjai – az étkezőben, a strandon és a szállás folyosóin kívül – a péntek esti vicces ismerkedős játék, a reggeli és esti rövid imák és napindító/ napzáró, hálaadó gondolatok, illetve a szombati strandröplabda és a vasárnapi közös gitáros mise voltak.

A kisebb gyerekek rögtön a regisztráció után birtokba vehették az ugrálóvárat, gyúrhattak illatos-színes egyedi vízibombát, fakanálbábokat és szögeléses fonalképet készíthettek, volt pingpong, ügyességi labdajáték és persze az arcfestő lányokat sem kímélték.

A finom étkek mellett jókat beszélgettünk, az árnyas fák alatt kellemesen sétálgattunk, a Balatonban fürödhettünk, akinek kedve volt, még cirkuszi mutatványokat is tanulhatott szakértő vezetéssel. A szomszédos Haditechnikai Parkot is megnézhettük, a Szandi-koncerten együtt nosztalgiáztunk és sokat nevettünk, sok mindenről beszélgettünk a két és fél nap alatt kisebb és nagyobb körben egyaránt.

Mi, anyukák, a relaxációs szobában frissítő masszázst is kaptunk, sok család pedig a sétahajózáson is részt vett. A mi nagyobb családunkban egyaránt jól érezte magát a 8 éves kisiskolás és a 75 éves nagymama is, nem is beszélve rólunk, a 40-es, 50-es korosztályú szülőkről. Köszönjük, hálát adunk ezekért a napokért Istennek! Ha kapunk meghívást, jövőre is örömmel ott leszünk.

Lázárné Tóth Beáta
résztvevő