Ifjúsági imaestet tartottak Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája május 4-én szervezett face2Face imaestet a szegedi dómban. Az imaest vendége Krabót Bertalan volt, aki április 29-én a Forráspont találkozón, a budapesti Papp László Sportarénában tizenegyezer fiatal és Ferenc pápa előtt tett tanúságot hitéről és a hitben való növekedéséről.

A 17 éves szegedi diák tanúságtétele rendhagyó módon, párbeszéd formájában hangzott el. Bertalan kiemelte, hogy számára nagyon fontos volt az első ministránsközösség, mely által otthonra lelt az Egyházban és megerősítette őt az istenkapcsolatában.

A közösség ma is fontos szerepet tölt be az életében, de ma már plébániai ifjúsági csoport tagja, számos kreatív kör aktív résztvevője.

Az ifjúsági imaesten megosztotta élményeit a Szentatyával való találkozásról, valamint elmondta, hogy milyen sokat jelent ma neki Ferenc pápa jelmondata: ,,Megkönyörült, és kiválasztotta!”

Bár nagy izgalommal várta az ifjúsági találkozót, mégis azt érezte, hogy talán nem ő a legalkalmasabb, hogy tanúságot tegyen. „Ez az érzés többször elbizonytalanított, de a végén megtapasztaltam, hogy Isten mellettem áll, és Szentlelkével bátorított azokban a napokban. Ma már elmondhatom, és én is bátorítok mindenkit, hogy ha az ember valamit elkezd, és kéri a Szentlélek segítségét, akkor az Úr mindig mellette áll, és kíséri őt” – zárta gondolatait Krabót Berci a szegedi dómban.

A face2Face imaest, melynek zenei szolgálatát a Jelenlét zenekar adta, szentségimádással zárult.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír