PÁPALÁTOGATÁS – fontos információk

Kedves Zarándokok!

Utazási kedvezmények, külön- és mentesítő járatok (április 29-30-i események)

  1. április 30-án, a Szentatya, Ferenc pápa által a budapesti Kossuth téren bemutatásra kerülő szentmiséreérkező minden zarándok számáradíjmentes utazást biztosít az Építési és Közlekedési Minisztérium a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. menetrend szerinti járatainak 2. kocsiosztályán, valamint a VOLÁNBUSZ Zrt. menetrend szerinti járatain. Az esetlegesen szükséges felárakat, illetve az 1. osztály díjkülönbözetét az utasnak meg kell fizetnie.

 Az április 30-i szentmisére történő díjmentes utazás részletei:

  • április 29-én 13:00 óra utáni Budapest felé történő utazásra;
  • április 30-án 0:00 és 9:30 között a Budapest felé történő utazásra (9:30 óráig az utas által igénybe vett vonatnak menetrend szerint meg kell érkeznie a budapesti célállomásra);
  • április 30-án 11:30 és 24:00 óra között a Budapestről történő hazautazásra (az éjfél előtt megkezdett utazás május 1-jén 3:00 óráig még befejezhető).

Csoportos utazás, külön- és mentesítő járatok:

Bár a kedvezmény a menetdíj megfizetése nélküli utazási lehetőséget biztosít, nyomatékosan javasoljuk, hogy a hívek szervezetten, csoportosan utazzanak és csoportos utazásukat mielőbb jelentsék be a közlekedési szolgáltatóknak az alábbi elérhetőségeken:

MÁV-START a pápalátogatáshoz kapcsolódó utazások ügyében az alábbi csatornákon fogadja az érdeklődő szervezőket és csoportvezetőket:
Csoportos utazások bejelentéséhez részletes segítség, emailcímek itt:
https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/csoportos-utazasi-igeny-bejelentese
Ha az előbbi link nem segített, vagy további igény, például a menetrendszerinti vonatok beérkezésével lehetetlen odaérni a beléptetésre megfelelő időben, akkor az ertekesites@mav-start.hu címre írhatnak (Dr. Tóth-Maros Dániel személyes és partner értékesítés vezető), megvizsgáltatni esetleges mentesítő járatok beállításának lehetőségét.

GYSEV Zrt. a vonatkozó csoportos bejelentkezésekhez, közlekedési igények (külön -és/vagy mentesítő járatok) egyeztetéséhez a csoportosutazas@gysev.hu címen várja a csoportvezetők jelentkezését.

Volánbusz részéről a rendezvcsop@volanbusz.hu címen várják a csoportok megkereséseit. Elsősorban a vasúti ráhordásban tudnak szerepet vállalni, a Budapestre történő utaztatást mentesítő járatokkal csak a kapacitások erejéig (igen korlátozottan) tudják biztosítani.

További információk:

Az utazás tervezésénél, kérjük, vegyék figyelembe, hogy a közlekedési és helyi zárások, valamint a biztonsági kapus beléptetés miatt a helyszínen hosszabb idővel kell számolni a bejutásra.

A Kossuth téren a csoportok érkezési sorrendben foglalhatják el a helyüket.

TILOS BEVINNI

  • üvegtárgyat, üvegkulacsot, fémpalackot
    • kerékpárt, rollert
    • pirotechnikai eszközt
    • robbanékony, mérgező vagy gyúlékony anyagot, tartalmazó tárgyat vagy eszközt, lőfegyvert, szúró-, ütő-, és vágóeszközöket, egyéb, közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakat
    • szeszes italt, kábítószert
    • drónt vagy bármilyen távirányítható eszközt, játékot
    • bármilyen reklámanyagot, jelképet, transzparenst, molinót, feliratot, amely a rendezvény céljával, szellemiségével nem összeegyeztethető
    • élő állatot (kivéve a jogszabályban meghatározott segítő és vakvezető kutyákat)

BEVIHETŐ

  • A rendezvényre hozott zászlórudak és a táblák, transzparensek rúdjának hossza nem haladhatja meg az 1,5 métert
    • A rendezvényterületre csak összecsukható, kisméretű zarándokszék vihető be
    • műanyag kulacs, műanyag palack
  • A rendezvényterületre csak tompa végű esernyő vihető be csomagröntgenben történő átvizsgálást követően

 

A pápalátogatással kapcsolatos további tájékoztatás a ferenc2023.hu oldalon olvasható.