Felejthetetlen élményekkel gazdagodtak a békéscsabai gyerekek Szegeden

A katolikus iskola növendékei a szegedi kirándulásuk során ellátogattak a Dómba és a Szent Gellért Fórumba is, ahol meglepetéssel várták őket a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosai.

–Szeretnénk átadni a gyerekeknek a sport szeretetét, ezért többször is voltunk már csoportosan labdarúgó-mérkőzéseken: tavaly ellátogattunk a Groupama Arénába és a Puskás Arénába is. Katolikus iskola lévén, idén a Szeged-Csanádi Egyházmegye csapát szerettük volna élőben megnézni. A klub nagy segítséget nyújtott abban, hogy a kirándulás megvalósuljon – mesélte Salamon Andrea, a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola tanítója.

Az utazás társszervezője elmondta, összesen 72-en indultak el Békés vármegyéből, 27-en a békéscsabai központi iskolából, míg 45-en a kamuti telephelyről látogattak el a napfény városába. A kísérők között voltak pedagógusok és szülők egyaránt. Az iskolás csoport útja először a Szegedi Dóm Látogatóközpontba vezetett, ahol Kiss Norbert, az intézmény munkatársa tartott egy átfogó előadást a Székesegyházról. A prezentációt egy közös imádság zárta, ezt követően a növendékek felmentek a toronyba.

A csoport tagjai a Dómból a Szent Gellért Fórum felé vették az irányt, ahol a Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II-es labdarúgócsapata Tisza-parti rangadót vívott a Tiszakécske együttesével. A félidőben Ivány Tamás, a klub technikai igazgatója és két labdarúgó, Vári Barnabás és Dobronoky Viktor aláírt kártyákat osztottak a csoport tagjainak.

–A gyerekek nagyon élvezték a mérkőzést, hangosan szurkoltak az elejétől a végéig. A hazafelé úton többen is ecsetelték, hogy felejthetetlen élménnyel gazdagodtak – zárta beszámolóját Salamon Andrea.

 

NGV