Az országos magyarverseny legjobbjai között a gyulai diákok

„Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben,

Ember lenni mindég, minden körülményben.”

/Arany János/

 

2023. március 25-én rendezték az Arany János magyarverseny országos döntőjét Budapesten, az ELTE Lágymányosi Campus Déli Tömbjében. A Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő Gyulai Római katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium három 6. évfolyamos és egy 5. évfolyamos diákja: Bujdosó Zoé, Csiszér Zsófia, Gyurkovics Attila Kristóf és Fábián László jutott az országos döntőbe, ahová az országból 63 és 58 diák kapott meghívást az 5-6. évfolyamból.

Az Arany János magyarverseny feladatai igen sokféle területet érintettek: versszöveg ismeret, verstan, költői képek, helyesírás, szófajtan, jelentéstan, hangtan, nyelvhelyesség, szólások és közmondások, régi magyar kifejezések, mesterségek ismerete, szókincsbeli jártasság.

A gyulai diákok az országos döntőn is bizonyították a magyar nyelv és irodalom iránti elkötelezettségüket, kiemelkedő tudásukat: mind a négyen bekerültek a legjobb tíz közé. Nemcsak iskolájuk és Gyula városa, hanem egész Békés megye méltán lehet büszke kimagasló teljesítményükre:

Bujdosó Zoé: 3. helyezett

Gyurkovics Attila: 5. helyezett

Fábián László: 8. helyezett

Csiszér Zsófia 9. helyezett

Szívből gratulálunk Zoénak, Zsófinak, Attilának és Lacinak kitartó, töretlen szorgalmukhoz, és további örömteli ismeretszerzést, sok sikert, szép eredményeket kívánunk nekik a továbbiakban!

 

 

Nagyon büszkék vagyunk rájuk! J

Mári Zoltánné Mészáros Andrea (felkészítő pedagógus)