Diakónusszentelés Békéscsabán

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök diakónussá szentelte Gáll Szabolcs V. éves papnövendéket a békéscsabai Páduai Szent Antal-társszékesegyházban.

 

Gáll Szabolcs csíkszentmártoni származású, középiskolai tanulmányait a gyulafehérvári Kisszemináriumban végezte. Már egészen fiatalon érezte, hogy Isten meghívta őt a papi szolgálatra. Az évek során egyre inkább erősödött a hivatás gondolata, így végül jelentkezett a Szeged-Csanádi Egyházmegyébe papnövendéknek. Jelenleg a szemináriumi képzésnek és az egyetemi tanulmányainak utolsó félévét teljesíti.

Március 26-án, Békéscsabán került sor Szabolcs diakónusszentelésére.  A helyszín szimbolikus jelentőségű, hiszen Szeged mellett Békéscsaba az egyházmegye másik központja. A 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisét Kiss-Rigó László püspök mutatta be. Jelen voltak a szegedi Szent Gellért Szeminárium elöljárói, az egyházmegye több papja, diakónusok, papnövendékek, a szentelendő rokonai és barátai, valamint a helyi közösség tagjai. Püspök atya szentbeszédében Lázár feltámasztásához kapcsolódva bíztatta Szabolcsot, hogy legyen ő is a feltámadás és az élet hírnöke.

Fotó galéria:

 

 

 

Tapodi Krisztián, diakónus