Százéves születésnapján köszöntötte plébánosa Erzsike nénit

Százéves születésnapját ünnepelte február 25-én Göblyös Lajosné Erzsike néni, kedden tarjánvárosi plébánosa, Benyik György köszöntötte fel, aki rendszeresen látogatja. 1923-ban a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Kenderesen látta meg a napvilágot. Csaknem húsz éven át a Magyar Optikai Műveknél dolgozott tervrajzkezelőként. Férje úri cipész kisiparos volt, hét évig szolgált katonaként. Megjárta a Don-kanyart, ahol megsebesült, így hazahozták. Fiukat először kétéves korában látta.

– Sötét ruha volt az apján, amikor először találkoztak. A fiunk már aludt, felébresztettem. Mikor meglátta, azt mondta, hogy nem gondolta, hogy az apukája kéményseprő – mesélte nevetve Göblyös Lajosné. Született egy lányuk is, Erzsike néninek három unokája és három dédunokája is van. A legkisebb kétéves lesz, és ahogy fogalmazott, már lekörözte, mert a kicsi tud lépcsőzni. Az ünnepelt egészségi állapota miatt már évek óta nem hagyta el lakását, de szívesen olvas és kézimunkázik, horgol és köt. Legutóbb jótékonysági sapkákat kötött, amelyeket a tarjánvárosi plébánia Karitász csoportjának tagjai juttattak el rászoruló gyerekeknek.

Erzsike néni kedvenc étele a paprikás krumpli, és elmondta, mindig tudott örülni a kis dolgoknak.

– Hogy mi a hosszú élet titka, azt csak a Jóisten tudja. Azt nem tudom, nekem miért adta, szerintem én nem érdemeltem meg – zárta a beszélgetést szerényen.

 

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Koós Kata