Remény árad Sándor Antal szobraiból

Sándor Antal festő- és szobrászművész tárlatát péntek délután nyitották meg a Dóm Látogatóközpontban, április közepéig megtekinthető.

Letisztultság és alázat sugárzik Sándor Antal festő- és szobrászművész alkotásaiból, amelyekből kiállítás nyílt a Szegedi Dóm Látogatóközpontban. Szobrainak hideg alapanyagai, a kő, a bronz, a márvány és az üveg a Művészeti Életpálya Díjas, zsámbéki alkotó keze munkájának köszönhetően melegséggel teltek meg. A modern és klasszikus formák egyaránt a feltámadás, a hit, a zene, a szeretet és a teremtés reményteli üzenetét sugározzák. A szentség ereje árad Krisztus arcából, Szűz Mária alakjából, Szent Sebestyén fájdalmából.

A tárlatmegnyitón Kovács József, a Szeged-Csanádi Egyházmegye általános helynöke köszöntötte a megjelenteket, aki úgy fogalmazott, az ember istenképisége az értelem és a szeretet kapcsolatából teremtődik. Ez sugárzik Sándor Antal alkotásaiból is.

A kiállítást Szatlóczkyné Gajdóczki Zsuzsanna kultúrtörténész nyitotta meg.

– Örök dolgok köszöntése ez a kiállítás. Sándor Antal nagy munkával megszerzett műveltségdarabokkal teremt örök érvényű szépséget, jóságot, igazságot, hogy elíziumi mezőkre vigye szemlélőit. Alkotásai a remény katedrálisát alapozzák a lélekben. Magabiztos, határozott formák, tiszta beszéd a kővel – méltatta az alkotót a kultúrtörténész.

A tárlat április közepéig megtekinthető.

 

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Török János