Algyő Nagyközségért kitüntetést kapott Fazakas Attila plébános

A díszpolgárokra emlékeztek és kitüntetéseket is adtak át a hétvégén Algyő napja alkalmából a településen. A pénteki nap után szombaton pedig különféle programokkal és koncertekkel várták a helyieket a szervezők. Fellépett mások mellett az egyik legszebb magyar énekesnő, Opitz Barbi is, az estet pedig az Ámokfutók zárta.

A díszpolgárok emléktábláinak és sírhelyeinek koszorúzásával kezdődött hivatalosan még pénteken az idei Algyő Napja Rendezvénysorozat. Molnár Áron polgármester és Füzesy István alpolgármester helyezte el a megemlékezés virágait. Még aznap Algyő ezeréves kincsei címmel nyílt kiállítás a faluházban. A rendezvénysorozat szombaton délelőtt ünnepi testületi üléssel folytatódott, ahol a Községért érdemérmeket és okleveleket adtak át. Az Algyő Nagyközségért elismerést Katona Antal és Fazakas Attila vehette át. Alkotói díjat Bogár-Szabó Bálint és Hegedűs Edit kaptak. Bús Edéné, Janek Erzsébet, Malustyik Mihályné, Tanácsné Németh Erzsébet, Bába István, Zsarkó Dániel Péter és Kecskemétiné Hegyi Edit munkáját pedig oklevéllel ismerték el.

A programsorozat délután a rendezvénysátorban a XI. Dél-alföldi harmonikafesztivállal folytatódott, ahol a Dél-alföldi Harmonikabarátok Egyesülete lépett fel, Pecze Zsófi és Marosi Zoltán vendégművészek társaságában. Később a település önkormányzata mindenkit babgulyással vendégelt meg, aki kilátogatott a rendezvényre.

Ezután pedig a könnyedebb szórakozásé volt a főszerep, hiszen könnyűzenei programokkal szórakoztatták az érdeklődőket. Fellépett a lakodalmas zenész Sihell Ferry, valamint az egyik legszebb magyar énekesnő, Opitz Barbi. Utána a színpad az ex Bonanza Banzaios Hauber Zsoltté volt. Őt lemezlovasok követték, majd az estet az Ámokfutók koncertje zárta. A szinte csordultig telt rendezvénysátorban szinte egy gombostűt sem lehetett leejteni, a hangulat kiváló volt az egész napos rendezvényen, ahol Algyő színe-java megjelent. A rendezvénysorozat jövőre is folytatódik.

 

 

Forrás: delmagyar.hu