Szeptember 24-én Ákos és Tóth Gabi koncertezik a Dóm téren – számos program, igazi katolikus svédasztal vár a héten induló Katolikus Társadalmi Napokon

Igazi katolikus svédasztal kínálkozik az érdeklődők számára szeptember 22. és 25-e között a Katolikus Társadalmi Napok keretében Szegeden, ahol kiállításokkal, pódiumbeszélgetésekkel készül a 2022-es KATTÁRS házigazdája a Szeged-Csanádi Egyházmegye, sőt a rendezvény során még Tóth Gabi és Ákos is fellép a Dóm téren. A programokról Dr. Serfőző Leventével, szeged-csanádi egyházmegyés pap, oktatási püspöki helynökkel beszélgettünk.

Levente atya elmondta, a Katolikus Társadalmi Napok, vagyis a KATTÁRS kilencedik alkalommal szerveződik Magyarországon. Célja az egyház és a társadalom életének kapcsolódási pontjait felmutatni, milyen közös értékek mentén alakítjuk egymás életét, illetve az egyház tanítása hol tud választ adni a mai ember kihívásaira, a világ problémáira, akár személyes, közösségi, vagy társadalmi szinten felmerülő kérdésekre.

SZEPTEMBER 22-ÉN SZABADTÉRI KIÁLLÍTÁS NYÍLIK BÁLINT SÁNDOR ÉLETÉRŐL

A rendezvénysorozat részeként szeptember 22-én, délután öt órakor adják át a Bálint Sándor sétányt. Bálint Sándor hitvalló professzor életét bemutató szabadtéri kiállítás Szeged belvárosában, az Árpád teret a Dóm térrel összekötő Eötvös utcán tekinthető meg. A szabadtéren rendezett kiállításon 20 tabló vezeti a látogatókat.

SZEPTEMBER 23-ÁN, PÉNTEKEN KERESZTÉNY KÖNNYŰZENEI KONCERT LESZ A DUGONICS TÉREN

Szeptember 23-án, pénteken, az este hat órakor kezdődő Családok szentmiséjét követően a jelenlévők gyertyás körmenetben vonulnak át a Dugonics téri Dicsőítő koncert helyszínére, ami hét órakor kezdődik. “Itt egy keresztény könnyűzenei koncerttel készülünk. Ez egy jó zene, jó imádság, fiatalos és azt gondolom, sokakat megszólít” – mesélte el Levente atya.

SZEPTEMBER 24-ÉN, SZOMBATON ÁKOS ÉS TÓTH GABI AD KONCERTET A DÓM TÉREN

Szeptember 24-én a programsorozat egyik legnagyobb rendezvényeként családi napot tartanak a Dóm téren, itt több mint 50 kiállító, szerzetesközösség, szervezet és egyesület színes programjai közül válogathatnak az érdeklődők. Napközben táncegyüttesek, színitársulatok lépnek fel, míg a téren családoknak és fiataloknak szóló programok követik egymást. Az eseményt este hét órakor Ákos és Tóth Gabi ünnepi koncertje fogja zárni.

A rendezvényen minden program ingyenes, de Ákos és Tóth Gabi szeptember 24-i koncertjére előzetes regisztráció szükséges. REGISZTRÁCIÓ ITT: https://akoskoncert.rentit.hu

Forrás: szeged365.hu