Közösséggé kovácsolják a keresztény fiatalokat

A Tisza-parti közégben már hagyomány, hogy az egyház hittanos tábort szervez a gyerekeknek, így van ez idén is, rögtön a vakáció elején értékes programokat szerveznek a fiataloknak. Hétfőtől vasárnapig 40 diák táborozik a plébánián reggeltől estig, szerdán mi is ellátogattunk a táborba, ahol az újraélesztés lépéseit tanulták meg a gyerekek.

Fazakas Attila plébános lapunknak elmondta, fontosnak tartják, hogy a hittanórán kívül is találkozzanak a fiatalok és elmélyítsék a tudásukat. Hozzátette, a gyerekeknek szórakoztató programokat kínálnak, valamint a bűnmegelőzésről és a közlekedésbiztonságról is tanulnak, illetve az újraélesztés lépéseivel is megismerkednek. Emellett egyházi ifjúsági énekeket is tanulnak, melyeket közösen énekelnek majd a vasárnapi zárómisén, ahol a szülők is jelen lesznek – tette hozzá.

Tósaki Margit hitoktató arról számolt be lapunknak, az idei tábor jelmondata, hogy közösségben egymással és Krisztussal. A céljuk az, hogy közösséggé kovácsolják össze azokat a gyermekeket, akik egész évben iskolai közösségben vannak, de külön osztályba járnak. Az osztálytársaik töredéke hittanos, a táborban viszont mindenki keresztény – jegyezte meg.

A hitoktató kiemelte, a tábor minden napja a templomban indul, ahol közösen imádkoznak és énekelnek, de a programok közt van drámapedagógia is, amelyen tanult bibliai történeteket játszanak el. Továbbá templomismeretet is tartanak, hiszen a gyerekek közül többen nem járnak szentmisére vasárnaponként.

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Sándor Judit