Gyulán szentelték diakónussá Aleksza Jánost és Tapodi Krisztiánt

„Ha Krisztust szeretjük, embertársainkat is szeretjük”

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök 2022. június 15-én, szerdán diakónussá szentelte Aleksza Jánost és Tapodi Krisztiánt, a szegedi Szent Gellért Szeminárium V. éves növendékeit. A gyulai Nádiboldogasszony-templomban bemutatott szentmise keretében a főpásztor megszentelte az olajokat, és az egyházmegye közössége nevében köszöntötte Bauer Csaba és Perlaki Flórián idén jubiláló lelkipásztorokat is.

A püspök a szentmise homíliájában a diakónusokhoz szólt: „Krisztus lelkipásztori szertettel szolgálta az embereket, nem uralkodott fölöttük, így nekünk is lelkipásztori szeretettel kell szolgálnunk őket. A legnagyobb dicsőség az, ha Krisztusnak szolgálhatunk és Krisztusnak akkor szolgálhattok, ha az emberek szolgálatára lesztek” – bátorította a püspök a két jelöltet.

A telekgerendási származású Aleksza Jánosra már általános iskolás évei alatt nagy hatást gyakorolt Szent II. János Pál pápa személye, merítve a szent egyházfő életéből és papi szolgálatából. A jövőben fontosnak tartja megtapasztalni, hogyan működik Krisztus rajta keresztül, hogyan lehet az ő szava, élete eszköz az Isten kezében.

Tapodi Krisztián a Szeged mellett fekvő Bordányból származik. Hivatását mélyen meghatározta a plébániai közösségben megélt kapcsolatok gazdagsága és az ifjúsági táborokban kapott élmények. Mindkettőjükhöz közel áll a közösség szeretete és az ifjúságpasztoráció.

A Szeged-Csanádi egyházmegye két új diakónusa hamarosan megkezdi egyéves plébániai gyakorlatát, ahol a lelkipásztori élet területeivel és feladataival ismerkednek meg.

 

Fotó: Fábián István