Egészségügyi dolgozók zarándokoltak a domaszéki tanyavilágban

Jöjjetek, hogy az Úr útjain járjunk! (Iz 2,3)

Az egészségügyben dolgozókkal zarándokoltak a Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálat munkatársai a domaszéki tanyavilág keresztjei mentén június 10-én, délután. A Kistelekről, Hódmezővásárhelyről, Szentesről és Szegedről érkező zarándokok a fenyegető zivatarfelhők ellenére is nekivágtak az útnak.

A keresztek megállóinál egy–egy zarándokzsoltár adta a következő gyalogos szakasz témáját. A résztvevők beszélgettek az egyházmegyei egészségügyi szolgálat indulásáról, a közös munka, a jó együttműködés gyümölcseiről, és arról is, hogy mi tölti fel a szolgálat munkatársait.

Útközben megérkezett az eső is, amelynek szűnését az éppen érő fekete eperfák árnyékában várták meg. És ha már várakoztak….kóstolgatásuk eredményeként lilává váltak a kezeik.

A zarándokút utolsó szakaszát csendben tették meg a túrázók, amelynek végén a Stella Maris Vendégház rózsákkal körbefutott útszéli keresztjéhez érkeztek, ahol Krisztus lábához helyzeték el hálájukat és kéréseiket.

A beszélgetések alatt szívet megérintő történetek kerültek elő a régmúltból, szép, mély megosztásokkal ajándékozták meg egymást a résztvevők. A zarándokok a folytatás igényével búcsúztak el egymástól.

 

Máramarosi Mária

koordinátor, Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálat