Egyházközségi juniálist tartottak pünkösdhétfőn

Összehozta a Belvárosi Plébánia családjait a juniális, amelyet pünkösdhétfőn tartottak meg a Katolikus Ház udvarán. Kondé Lajos, a dóm plébánosa közölte, a pünkösd az egész egyházközség ünnepe, ezért a juniális egy ünnepi találkozás volt.

Jó hangulat, Bóbán Péter zeneválogatása, táncoktatás, Jáki Tamás bűvészműsora, légvár és óriásbuborék várta többek közt a családokat pünkösdhétfőn 15 és 20 óra között a szegedi Katolikus Házban, ahol a Belvárosi Plébánia egyházközségi juniálist szervezett. Amíg a gyerekek logikai- és szabadtéri játékokkal, kézműves foglalkozással töltötték az időt, addig a felnőttek kürtős kalácsot készítettek, valamint langallót, kolbászt és hotdogot sütöttek.

Kondé Lajos pasztorális helynök a Délmagyarországnak elmondta, a program célja az volt, hogy összehozzák a családokat, akik bár különböző programokon találkoznak az év során, de most egy kötetlen rendezvényen tudtak együtt kikapcsolódni. Hozzátette, ameddig a gyerekek a foglalkozásokon, játékokon vettek részt, addig a szülők beszélgettek, kapcsolatot építettek egymással.

A dóm plébánosa kiemelte, a pünkösd az egész egyházközség ünnepe, ezért a juniális egy ünnepi találkozás volt.

Kérdésünkre beszélt arról is, hogy a hétfői esemény egy ízelítője is volt a nyári táboraiknak. Két napközis tábort is rendeznek majd a házban, mindkettő egy-egy teljes hetet ölel majd fel. A legtöbb program a Dugonics téri épületben lesz, valamint ellátogatnak majd például a vadasparkba és Domaszékre is.

Hozzátette, azt szeretnék, ha a Katolikus Házban otthon éreznék magukat az egyházközség gyermekei, ezért igyekeznek minél több programot szerezni számukra. Kiderült, a táborokba már nem lehet jelentkezni, ugyanis pillanatok alatt beteltek a helyek.

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba