Elsőáldozás Mórahalmon, édesanyák köszöntése

Május 1-jén, Szent József, a munkás ünnepén 60 fiatal elsőáldozott a mórahalmi Szent László király templomban.

A mindenkori 4. évfolyamos gyerekeket Márton Gábor hitoktató tanítja az egyházközségben, így ők hittanóra keretében készültek fel a szentségfelvételre mind az egyházi, mind az állami iskolában. A felső tagozatos diákok, a középiskolások, az egyetemisták és a felnőttek felkészítését Joó Balázs plébános vezette. Így elsőáldozott 29 alsós és 31 felsős diák, valamint felnőtt, akik sikeres vizsga és gyónás után vették magukhoz először az Oltáriszentséget.

A gyerekek tiszta lelkülettel és nagy izgalommal készültek a szentmisére. Az áldozás előtt és után közös verssel és énekkel fejezték ki hálájukat. A mise végén a szülők megáldották gyermekeiket, miközben keresztet rajzoltak homlokaikra.

Ezután az elsőáldozók verssel és virággal köszöntötték édesanyjukat és nagymamáikat anyák napja alkalmából. A szülők virágozták fel a templomot, az ünnepet a Plébániai Tanácsosok szervezték. Zenei szolgálatot a mórahalmi Szívvel-énekkel ifjúsági kórus biztosította Szalainé Tanács Borbála vezetésével. Az esemény agapéval, szeretetvendégséggel zárult a templomkertben.

A felnőttek tovább készülnek a május végi bérmálkozásra, ahol szintén nagy létszámban, nyolcvanan fogják felvenni a szentséget. Istennek legyen hála, hogy Mórahalmon minden évben nagyon sokan elsőáldoznak és bérmálkoznak a homokháti szülők és nagyszülők támogatásával.