Labdarúgók adományoztak a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitásznak

Március 26-án a rekordbajnok Ferencvárost fogadta a Szent Gellért Fórumban jótékonysági mérkőzésen a Szeged-Csanád GA labdarúgó-csapata. Az együttes a találkozó bevételét, illetve a mérkőzéshez kötött jótékonysági árverésen befolyt összeget a háború borzalmai elől menekülő, bajbajutott családoknak ajánlotta fel.

Sokáig emlékezetes, remek hangulatú mérkőzést játszott néhány hete a Ferencvárosi Torna Club és az NB II-ben vitézkedő, Szeged-Csanád Grosics Akadémia. A bajnoki címvédő elleni találkozón csaknem ötezren voltak a lelátón, és amellett, hogy szurkoltak, segítettek is a drukkerek.

A klub az összecsapás bevételét a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitásznak ajánlotta fel, amely több mint egy hónapja nyújt segítséget a menekülteknek. A mintegy 4 millió forintot tartalmazó borítékot Kothencz János, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász főigazgatója vette át Adem Kapic sportigazgatótól, Germán Tamás csapatkapitánytól, és a házigazdák kárpátaljai származású játékosától, Gajdos Zsolttól.

– Szeged-Csanádi Egyházmegye és Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász csaknem kétszáz menekült családot támogatott és segített az elmúlt időszakban. Valóban minden segítség elkel a családok önállósodásához, integrációjához, valamint a gyermekekkel és a családokkal kapcsolatos erőfeszítéseink megvalósításához. Jó érzés, hogy a játékosok és a szurkolók támogattak bennünket. Nagyon nagy öröm és boldogság, hogy segítséget kaptunk és ezáltal mi is adhattunk – mondta Kothencz János.

A szegediek középpályása, Gajdos Zsolt Kárpátaljáról, Nagybégányból származik. Családjáért és barátaiért aggódik nap mint nap. A háború kitörése után ő is szervezett jótékonysági akciót, amit szülőfalujának juttatott el. – Szívet melengető érzés, hogy ennyien segítettek. Nem gondoltam volna, hogy ennyi pénzt tudunk átadni, de biztos vagyok abban, hogy jó helyre megy és nagyon sokaknak segít – mondta Gajdos Zsolt.