Színültig telt a csongrádi Nagyboldogasszony-templom Böjte Csaba érkezésére

Az elmúlt évek bizonytalansága után az evangélium nyújthat reményt – hívta fel a figyelmet Bötje Csaba a Nagyboldogasszony-templomban. A szertartáson a ferences rendi szerzetes arról is beszélt, hogy a szeretet parancsa megtanítható az embereknek.

Böjte Csaba érkezésére színültig megtelt a Nagyboldogasszony-templom, rengetegen voltak kíváncsiak az általa közvetített üzenetre. A szentmisén a szerzetes több megindító személyes történettel is rámutatott a hit erejére, a remény fontosságára.

– Ezen a vidéken is ránehezedett az emberekre a pandémia, az elmúlt évek bizonytalansága. Sokan elkeseredtek, elszaporodtak a szomorú dolgok. Úgy gondolom, hogy szükségünk van az evangéliumi reményre, amit Jézus Krisztus hozott el közénk és jó, hogy ha egy kicsit megfürdetjük a lelkünket ebben. Nekünk, papoknak is az a dolgunk, hogy ezt a krisztusi reményt hirdessük– nyilatkozta lapunknak Böjte Csaba.

A ferences szerzetes azt vallja, hogy a szeretet parancsát elsajátíthatják az emberek.

– Jézus el mert közénk jönni, hogy megváltsa ezt a világot. Hitt abban, hogy a mennyei atya által üzent jó hír, a szeretet parancsa megtanítható az emberek. Mert közénk jönni, bízott bennünk, hogy majd csak megtanulják az emberek, hogy jobb békében, szeretetben, jó testvérekként élni, mint háborúzni, veszekedni és civakodni. Azt hiszem, hogy mi ezt a krisztusi hitet, ezt a reményt kell, hogy magunkévá tegyük. Ha ő bízik bennünk, akkor mi is bízzunk magunkban és egymásban, és az Isten által teremtett szép világbanfogalmazott Böjte Csaba.

Mint elmondta, már nem először fordult meg ezen a környéken, szívesen jár Csongrádon.

– Nem csak megismertem, de meg is szerettem az ittenieket, sok nagyszerű ember él itt. A gyerekeink is sokszor voltak ezen a vidéken, mindig örömmel jöttünk. Mi hegyek között élünk, ez egészen más típusú táj, nagyon szeretünk itt lennitette hozzá a szerzetes.

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba