Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért

Advent elején Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért címmel képeslapkészítő akciót hirdetett a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálata.

A felhívásra több mint 2300 saját készítésű, ragasztott, varrott, csipkézett, kézzel írt alkotás érkezett az egyházmegye minden szegletéből, iskolákból, plébániákról.

A szívet melengető jó kívánságokat tartalmazó alkotásokat tegnap adta át Kondé Lajos pasztorális helynök és Máramarosi Mária koordinátor Lengyel Csaba professzornak, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnökének a Petri Gábor Klinikai Tömb épülete előtt.

„Kedves orvosok, ápolók! Köszönöm, hogy világra segítettétek a kis öcsémet! Szeretettel kívánok jó karácsonyt! Ügyesek legyetek!” – írta saját készítésű képeslapjára egy tízéves kisfiú, Zsolti. Kondé Lajos elmondta, a kedves üzenetekből az egyházmegye minden kórházába szállítanak.

– Nagyon büszkék vagyunk a dolgozóinkra, akik rendkívül lelkiismeretesen, odaadóan és kötelességtudóan ápolják, gondozzák a betegeinket. Nagyon jól esik mindannyiunknak az a társadalmi szolidaritás, elismerés, amit érzünk, különösen így karácsony táján, amikor mindenki próbál egyfajta belső békét teremteni magában. Köszönjük mindenkinek – mondta Lengyel Csaba, majd a hiányzó  védőoltások felvételére buzdított mindenkit.  Kiemelte, hogy a legtöbbet azzal segítenek az egészségügyi dolgozóknak, ha nem betegszenek meg vagy nem kerülnek olyan súlyos állapotba, hogy kórházi kezelésre szoruljanak.

Forrás: delmagyar.hu