Szívhez szóló üdvözletek a makói kórháznak

Saját kezűleg készített karácsonyi üdvözlőlapot készítettek hálájuk és szeretetük jeleként a makói kórház dolgozóinak az egyházmegye felhívására helybeli gyerekek. A mintegy hatszáz képeslapot az iskolaigazgatók juttatták el tegnap az egészségügyi intézménybe.

– Nagyon szép gesztus, hálásak vagyunk érte – mondta Nagy Je­­nő, a makói kórház telephely-­igazgatója, miután átvette a helybeli diákok által küldött karácsonyi üdvözlőlapokat. Mindegyik saját kezűleg készült, rajzolt vagy ragasztott technikával, és a gyerekek a hátoldalukra jókívánságokat, nemegyszer sze­­mélyes gondolatokat is írtak.

A kórházi dolgozóknak szánt meglepetés a Szeged–Csanádi Egyházmegye kórházlelkészi szolgálatának felhívására ké­szült. Ehhez a Szignum, a Katolikus Általános Iskola, valamint a Makói Általános Iskola Bartók- és Almási utcai tagintézménye csatlakozott. A gyerekek csaknem 600 képeslapot készítettek, ezeket dobozokba rakták, és az iskolák vezetői – Tóvizi Kitti, Majorosné Rácz Krisztina és Bor­­káné Dudás Mónika – adták át a telephely-igazgatónak Pálfai Zoltán belvárosi plébános kíséretében.

– Mindig keressük, mivel tudunk színt vinni a hétközna­pokba, ezúttal például az áldozatos munkát végző egészségügyi dolgozóknak – mondta Keszeli Ilona, a makói kórház lelki gondozója. Egyébként ma­­ga is készített néhány üdvözlőlapot, rajtuk Mustó Péter atya és Pilinszky János idézeteivel.

A Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért elnevezésű akció üd­vözlőlapjait szét fogják osztani az osztályok között. A makói kórházban nagyjából ötszázan dolgoznak, tehát jutni fog belőlük mindenkinek bőven. Nagy Jenő elmondta, egész évben kapnak hasonló, hálát, köszönetet kifejező felajánlásokat, az ünnepekhez közeledve azonban a szokásosnál is többet. Nemrégiben például egy alapítvány vendégelte meg a dolgozókat egy-egy ebéddel, hamarosan pedig bejglit sütnek nekik.

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Szabó Imre