Az ünnep legfőbb üzenete sugárzik az alkotásokból

Eltérő anyagú, formájú, technikájú, mégis azonos üzenetet közvetítő alkotásokból nyíltak tárlatok a Szegedi Dóm Látogatóközpontban pénteken. Az amatőrök által készített betlehemekből és a neves Kárpát-medencei képzőművészek műveiből egyaránt a karácsony legfőbb üzenete, a szeretet sugárzik.

A közelgő ünnepre hangolja a látogatókat a Szegedi Dóm Látogatóközpont két új kiállítása, amelyeket Kiss-Rigó László, szeged-csanádi püspök nyitott meg a nagyközönség előtt.

Az intézmény előterében az egyházmegye „Nem lehet csoda nélkül élni” címmel meghirdetett, betlehem-készítő pályázatára beérkezett alkotások tekinthetők meg. A tárlaton bemutatott 33 pályamű más-más technikával és anyagból készült, témájuk mellett alkotóik lenyűgöző kreativitása jelenti a közös kapcsot a művek között. Pályáztak mézeskalácsból, kartonból, tojástartóból, kukoricacsuhéból, filcből, sőt kagylókból és legóból készített betlehemmel is.

A látogatóközpont belső termében Karácsony felé címmel nyílt szemet gyönyörködtető képzőművészeti tárlat, amelynek keretében Kárpát-medencei, Kossuth-, Munkácsy- és Nívódíjas művészek 18 alkotását tekinthetik meg a látogatók. A kiállított festmények, kerámiák, tűzzománc-művek, kisplasztikák és textilképek az ünnep témáját és üzenetét tükrözik, mint a kis Jézus érkezése, a szent család harmóniája és a szeretet öröme.