Szent Imre Alkotó- és Rajzpályázat

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Irodája ebben a tanévben is alkotópályázatot hirdetett általános- és középiskolás tanulók számára.

A pályázat témája Szent József élete, atyai példája, szellemiségének ábrázolása volt. Ferenc pápa szavai után: A „Patris corde ” (Atyai szívvel) címmel írták ki a versenyt.

Ferenc pápa e szavakkal jellemzi Szent Józsefet „ Atyai szívvel” kezdetű apostoli levelében: szerető, gyöngéd apa, engedelmes és befogadó Isten akaratával szemben. Bátran kreatív, munkás, aki mindig árnyékban marad. Szeretett és szerető, gyengéd és megtartó, teremtő bátorságú, dolgozó, önajándékozó, őszinte és árnyékként kísérő. Olyan pályamunkákat várunk, amelyek bemutatják Szent Józsefet, az atyai értékeket és az Egyház atyai arcát.

A rajzpályázatra bármilyen anyag, illetve technika felhasználásával vártak alkotásokat a szervezők.
A pályázat legfőbb célja a keresztény értékek bemutatása, Szent József és az Egyház atyai arcának teljesebb megismerése.

A versenyen részt vehettek az egyházmegye területén működő oktatási intézményben hitoktatásban részesülő tanulók.

A beérkezett alkotások értékelésénél figyelembe vették a témaválasztást, a pályamunkák kivitelezését, azok kidolgozottságát, az ábrázolás kreativitását, az egyház tanítását megjelenítő szemléletmódot, valamint az elkészült munkák önállóságát is.

Az alkotások beérkezésének határideje 2021. október 22-e volt, díjkiosztás 2021. november 5-én online módon történt.

A rajzpályázat és az írásbeli pályaművek első három helyezettjei könyvjutalomban és szegedi élménynapban részesülnek.

A díjazottak kategóriánként a következők:

Rajz kategóriában, az

1.-2. osztályos korcsoportban I. helyezést ért el Deák Viola, II. helyezett lett Csatári Nóra, a III. helyezést két tanuló kapta ebben a kategóriában: Rákóczi Áron és Tóth Csaba Titán.

A 3.-4. osztályos korcsoportban I. helyezést ért el Zsibra Lia, II. helyezett lett megosztva Zsingor Dorina és Kovács Alíz, a III. helyezést is két tanuló kapta ebben a korcsoportban: Sonnenfeld Hanna és Bugyi Noémi.

Az 5.-6. osztályos korcsoportban I. helyezést ért el Donka Emília, megosztott II. helyezett lett Györgyi Lara és Korányi-Gebura Adél, a III. helyezést három tanuló kapta ebben a kategóriában: Biácsi Milán, Mészáros Mór és Tótok Virág.

A 7.-8. osztályos korcsoportban I. helyezést ért el Varga Eszter, II. helyezést ért el Szécsényi Nóra.

Az írásbeli pályaművek díjazottjai a következők:

I. helyezést ért el Verasztó Katalin és Baschieri Carlotta, II. helyezett lett Hermeczi Laura és Kiss Léna.
Lehetőség nyílt közönségszavazásra is a Kateketikai Iroda facebook oldalán. Eze alapján a közönségdíjat az

1-2. osztályos korcsoportból: Vágvölgyi Fruzsina Léna és Tánczos Panna Edit közös rajza, a 3.-4. osztályosok közül Kovács Nóra, az 5.-6. osztályosok közül Nagy Emma, és a 7.8. osztályos korcsoportból Varga Eszter nyerte el.

Gratulálunk a díjazottaknak, köszönjük a felkészítők munkáját!