Rózsaszínben pompázik a Szent Gellért Fórum Stadionja a mellrák elleni küzdelem hónapja alkalmából

Október világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja, melynek keretében számos megmozdulást, kampányt szerveznek, így próbálják felhívni a figyelmet a téma fontosságára a jellegzetes rózsaszín árnyalattal, melybe a Stadiont öltöztetik a díszkivilágítás segítségével egész hónapban. A Szent Gellért Fórum ezúton is szeretné kifejezni társadalmi felelősségvállalását, és felhívni a figyelmet a rendszeres szűrés, ezáltal a korai felismerés, megelőzés fontosságára.

Rengeteg időt áldozunk más, sokszor kevésbé hasznos dolgokra, pedig havonta 5 perc önvizsgálatra mindenkinek van ideje, de kifogást persze mindig lehet találni, mint minden másra is. Lehet félni tőle, azért halogatni, de késő lesz, mikor már visszafordíthatatlan a gond. Az önvizsgálat életet is menthet, és nem csak októberben fontos. Szánjunk magunkra minden hónapban 5 percet, és ez alól a férfiak sem kivételek! Bár a mellrákos megbetegedések főként a nőket, azon belül is leggyakrabban a középkorúakat érinti, de sajnos a férfiaknál is előfordul ez a betegség.

A megelőzés egyik legjobb módja a rendszeres sportolás, testmozgás, ami egyébként a már betegségen átesettek felépülését is segíti. A fizikai aktivitás pozitívan befolyásolja az életminőségét, javítja a fizikai állapotot és lelkileg is feltölt. A Szent Gellért Fórum szinte minden kedvelt és ismert sportágat kiszolgál. A szabadidő minőségi eltöltésére különböző sportpályák és közösségi terek állnak rendelkezésre, ahol a sportolni vágyó felnőttek és a gyermekek is egyaránt találnak maguknak tartalmas elfoglaltságot.
A létesítmény igyekszik minden világnap fontosságára látványos módon felhívni a figyelmet. A már önmagában is szemrevaló épület különleges díszkivilágítással figyelmeztet a közösség, társadalom felé kiemelt jelentőségű világnapokra, ezúttal rózsaszínbe öltöztetve a Stadiont. Ha elhaladunk a kivilágított épület környékén, emlékeztessük magunkat a megelőzés fontosságára! Tegyünk saját egészségünkért, látogassunk el rendszeresen orvosunkhoz, és ne feledjük az önvizsgálat jelentőségét!