Megújult a szegedi Szent Gellért Szeminárium honlapja.

Új online felületen és megújult formában jelentkezik a szegedi szeminárium közössége. Az elöljárók és a növendékek egy-egy személyes kifejezést kerestek, mely hivatásukat jellemzi. Az általuk választott helyszínen egyedi és kreatív táblafeliratokkal, valamint rövid bemutatkozó gondolatokkal vallanak magukról.


A menüpontok a szeminárium mindennapi életébe nyújtanak betekintést, ahol megismerhetjük az intézményt jellemző közösségi, tanulmányi és lelki életet, s tájékozódhatunk azokról a programokról, amelyek meghatározzák a papnövendékek ünnepeit és hétköznapjait. A www.szgsz.hu címen felellhető hírek és tartalmak elérhetők a Szent Gellért Szeminárium Instagram és Facebook oldalán is.

Bár a koronavírus sok pasztorális és közösségi alkalomtól megfosztotta a kispapokat, ugyanakkor új lehetőségekkel gazdagította a szeminárium életét. Az elmúlt tanév során több olyan kezdeményezés született a növendékek részéről, amely erősítette a közösséget és gazdagította a lelki életet. Heti rendszerességgel imádkoztak szentségimádás keretében hivatásokért, kiscsoportban vitattak meg aktuális közéleti, teológiai, illetve lelkipásztori kérdéseket.

Forrás: Szent Gellért Szeminárium

Fotó: Papdi Balázs, Tapodi Krisztián