A NEK hírnökei a Homokhátságra látogattak Kopasz István plébános hívására

A Homokhátság híveinek fújt ébresztőt Csókay András idegsebész, Dolhai Attila musicalszínész, Szikora Róbert zenész és Pindroch Csaba színész az üllési könyvtárban szerda este. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) hírnökei Zsuffa Tündével, a katolikus világesemény sajtófőnökével beszélgettek életről, hitről, Istenről, valamint személyes csodatapasztalataikról.

Egy hónappal ezelőtt Szegeden jártak, szerdán az üllési könyvtárba látogattak a NEK hírnökei Kopasz István atya hívására. Az Ébresztő Homokhátság! elnevezésű est házigazdája, Üllés és Zsombó plébánosa tavaly ősszel bizonyította, hogy mekkora küzdő; a beszélgetés során pedig kiderült, közismert vendégei is időről időre megvívják a maguk harcát, hogy hivatásukban, életükben megőrizzék a hitükből fakadó értékeket.

Az Imalánc ereje

Kopasz István tavaly ősszel koronavírus-fertőzés miatt kórházba, lélegeztetőgépre került. Az orvosok mindössze tíz százalék esélyt adtak, hogy túléli a betegséget. Felépüléséért az egész világon átívelő imalánc szerveződött, és az atya csodával határos módon felépült. A házigazda gyógyulása okán Zsuffa Tünde moderátor javaslatára az est központi témája az isteni csodák voltak, a hírnökök elmondták a népes közönségnek, személy szerint számukra mit jelent a csoda.

Pindroch Csaba csodaként jelölte meg házasságát, amely immár 21 esztendeje tart, feleségével három gyermeket nevelnek boldogságban, holott kapcsolatuk elején nem sok esélyt jósolt környezetük a házaspárnak.

Szikora Róbert kereszténységét és hitét nevezte csodának, ugyanis elmondása alapján „operettkeresztény” családba született. Bár megkeresztelték, nagymamája jósnőhöz járt, keresztapja péntekenként szellemidézéseket rendezett.

Egy telefonhívás

Dolhai Attila nemrég hangszalagműtéten esett át, amely, ha rosszul végződik, egy csapásra véget ért volna egész karrierje. A beavatkozás előtt négy nappal kérte fel telefonon a NEK sajtófőnöke, hogy legyen a kongresszus hírnöke. A musicalszínész elmondta, ezt a telefonhívást csodaként élte meg, a műtét és a felkérés arra késztette, hogy átgondolja helyét és feladatát a világban.

Csókay András megrendítő őszinteséggel mesélt tízéves kisfia elvesztéséről, majd az isteni segítségről, csodáról, amely enyhített fájdalmán. Egy szentségimádás során ugyanis megjelent számára az ostyában Marci, Jézus társaságában.

Ébernek maradni

Zsuffa Tünde pedig arra biztatta a megjelenteket, hogy mindig legyenek éberek a hétköznapi hősök és hétköznapi csodák felismerésére.

Forrás: delmagyar.hu