Templomi díszkivilágítással és új kereszt állításával ünnepelték Öttömösön az egyházközség 85. évfordulóját

Öttömösön június 30-án ünnepi szentmisét tartottak a Kisboldogasszony templomban. Ezen a napon volt az egyházközség fennállásának 85. évfordulója. Ez alkalomból 16 órakor összegyűltek a hívek és a környező egyházközségek papjai, hogy együtt vegyenek részt az évfordulós szentmisén, ahol új keresztet és templomi díszkivilágítást is avattak.

A térségi településeinek papjai mindig örömmel vesznek részt egymás főbb egyházi ünnepein, így volt ez Öttömösön is. Kopasz István, Üllés és Zsombó plébánosa megszentelte a település nevezetes zöldségét, a spárgát, az Ásotthalomról érkező Biacsi József atya a prédikációban vett részt, Joó Balázs esperes-plébános pedig a szentmisét koordinálta. Gordos Ferdinánd atya Kiskundorozsmáról érkezett, az ő szerepe volt megáldani a templom előtt felállított új keresztet.

A helyiek plébániai kormányzója, Negyela Zoltán atya és Dr. Dobó István polgármester a mise után elültették az egyházközség élet-fáját az évforduló alkalmából.  Az esti órákban pedig felgyúltak a templom külső megvilágításának fényei, mellyel mintegy megkoronázták az ünnepi eseményt.

A borítóképet Kothencz Mónika készítette.

Forrás: moranettv.hu