Felújítják a 140 éves templomot

Nyolcvanötmillió forintból felújítják a sándorfalvi templomot. A munkálatok már elkezdődtek, a miséket a következő időszakban a Széchenyi Ifjúsági és Közösségi Központ kamaratermében tartják.

Összesen tizennégy település templomának felújítására van lehetőség a Vidékfejlesztési program keretében a Szeged-Csanádi egyházmegye területén. A fejlesztések Magyarország kormányának Vidékfejlesztési programjából, mintegy 575 millió forintból, valamint a Szeged-Csanádi egyházmegye 250 millió forintos támogatása segítségével valósulnak meg.

A településenként változó, 10-15 százalékos önrészt a plébániák és az egyházmegye együttesen biztosítja.

Csongrád-Csanád megyében ebben a programban a mindszenti, zsombói és ópusztaszeri templom felújítása már befejeződött, Pitvaroson és Pusztamérgesen pedig már zajlik a kivitelezés. Hamarosan megkezdődnek a felújítási munkálatok Királyhegyesen és Klárafalván is, Sándorfalván pedig nemrégiben kezdtek hozzá az 1882-ben Pallavicini Sándor által építtetett templom korszerűsítésének.

A Szűz Mária Szent Neve római katolikus templom 85 millió forintból újul meg. A külső homlokzatot vízszigeteléssel látják el és újrafestik, felújítják a teljes elektromos hálózatot, kicserélik a fa nyílászárókat, felújítják az erősen korrodálódott tetőszerkezetet, a templomot akadálymentessé teszik, a belső álmennyezetet és vakolatot felújítják, és a stációkat is renoválják.

A munkálatokat a külső és belső vakolat leverésével kezdték, így már most jól látható, milyen nagy munkába kezdtek bele a 139 éves épületen.

A templom természetesen jelenleg nem használható. A felújítás ideje alatt a szentmiséket a Széchenyi Ifjúsági és Közösségi Központ kamaratermében tartják szombaton este 6 órától és vasárnap délelőtt 10.30 órától.

Forrás: delmagyar.hu