Cserkészek hozták a béke lángját Szegedre

Hősiesen hirdesd az Úr békéjét! – ez az idei mottója a Betlehemi láng kezdeményezésnek, ami még 1986-ban indult útjára Ausztriában.

Azóta minden évben advent kezdetén Betlehemben, a Születés Barlangjában ünnepélyesen meggyújtanak egy gyertyát, amelyet azután Bécsbe visznek, ahol az Osztrák Cserkészszövetség továbbadja a környező országok cserkészeinek, hogy elvigyék saját országaikba.

A Békelángot ezúttal egy 9 éves osztrák cserkészlány, Maria Khoury hozta ki Jézus születési barlangjából, és adta át a Magyar Cserkészszövetség tagjainak a hegyeshalmi határátkelőhelyen december 13-án. Advent negyedik vasárnapján pedig a szegedi dómba is megérkezett a láng a cserkészek közvetítésével az esti szentmisére.

A Születés Barlangjából hozták Szegedre a lángot.

Kondé Lajos, a székesegyház plébánosa elmondta, a láng arra emlékeztet minket, hogy Isten közel van hozzánk, Isten békéjét és szeretetét hozza közénk. Kiemelte, a Békeláng embertársainkhoz való odafordulás jele, a szeretetünk kifejezése. Megjegyezte, most Szegedre is megérkezett a láng, ami megmutatja Isten végtelen jóságát és szeretetét.

Idén a hagyományos Békeláng logó színének a tengerészkéket választották, ami a bizalmat, az igazságot és a bölcsességet szimbolizálja. A Betlehemi láng megtanít arra, hogy a békét, ugyanúgy ahogy a lángot, embertől emberig kell továbbadni, valamint óvni és táplálni kell, ahogy a békét és a szeretetet is az emberi szívekben azért, hogy az soha ne aludjon ki.

A bizalomra, az igazságra és a bölcsességre figyelmeztet idén a Betlehemből érkezett fény.

Forrás: delmagyar.hu