Mikulásnak öltözött a plébános a móravárosi templomban

Az algyői Szent Anna és a móravárosi Szent Kereszt Felmagasztalása Templomba is ellátogatott a Mikulás a vasárnapi szentmise után és megajándékozta a gyerekeket és a híveket.

– Azzal törődünk és foglalkozunk, mi van a környezetünkben, mások gyarlóságát jobban szemmel tartjuk, mint a sajátunkat. A saját életünkre kell koncentrálni. A bűnbánat akkor válik igazzá, ha felismerjük a saját hibáinkat, gyarlóságainkat és így tudunk felkészülni Karácsony szent ünnepére – mondta a vasárnapi misén a móravárosi Szent Kereszt Felmagasztalása Templomban Fazakas Attila.
Hirdetés

A plébános gondolatai után, a mise végeztével a Mikulás üzenetét tolmácsolta.

– Tőlem azt kérte, hogy rövid szentmisét tartsak, remélem sikerült – folytatta, majd elmesélte, hogy náluk ez a nap dupla ünnep, mert december 6-án a húgát is elhozta a Mikulás, ezért boldog születésnapot kívánt neki.

Rövid technikai szünet után megjelent a templom bejáratában a Mikulás, a hangosan hármat koppantott botjával és megkérdezte, be lehet-e jönni ide, majd viccelődött a gyerekekkel, elmondta, hogy ő modern Mikulás és bekapcsolta a mikrofont.

Elmondta, hogy nehezen ért ide, mert a maszkfináncok megállították a határon, de ő a rénszarvasai segítségével átrepült felettük és bár ő is veszélyeztetett korban van, de mégis elhozta a gyerekeknek az ajándékot.

– Van-e aki készült valamivel? – kérdezte.

Böngyik Dániel, Sára és Réka a Mikulás ajándéka című versét mondták el, Beznoszka Dávid és Anita pedig táncoltak a Mikulásnak. Nemcsak a gyerekek, a felnőttek is kaptak ajándékot – szaloncukrot, csokimikulást és mandarint –, végül fényképezkedni lehetett a Mikulással.

Az ajándékosztás után a plébános elmesélte, hét évvel ezelőtt öltötte magára először a Mikulás jelmezét.

Idén szükség volt egy kis rögtönzésre, mert új szakállat és parókát szereztek be, amire nem passzolt tökéletesen a püspöki süveg, de mindenki nagy örömére, ezt is megoldották.

Hajnali szentmisék

Fazakas Attila plébános hozzátette, az elmúlt évekhez hasonlóan, az adventi időszakban idén is lesznek hajnali szentmisék a hét első három napján: hétfőn, kedden és szerdán 6 órakor a tarjánvárosi Szent Gellért templomban (Tátra tér 5.). Ezt követően azonban – a kialakult járványügyi helyzet miatt – elmarad a hagyományos közös reggeli.

Forrás: delmagyar.hu