Parkosítottak az épülő pusztaszeri templomnál

Már parkosítottak az épülő Szentháromság-templomnál, belül pedig helyére került a tabernákulum, a keresztelőkút, a szenteltvíztartó és az oltár fölé a feszület. Lassan a műszaki átadás-átvétel is megkezdődhet.

A szeged–csanádi egyházmegye beruházásában több mint 120 millió forintból épülő pusztaszeri Szentháromság-templom apró lépésekkel halad a műszaki átadás és a felszentelés felé. Ez a folyamat újabb állomásához ékezett – újságolta Máté Gábor polgármester. Legutóbb akkor adtunk hírt a kegyhelyről, amikor felszerelték a napelemeket.
Hirdetés

Most parkosítottak, elültették a növényeket, már serken a fű, egy-két helyen kisebb-nagyobb zöld folt látható az épület körül, és ehhez hamarosan telepítik az automata öntözőrendszert. Helyükre kerültek a kültéri padok és a nem túl impozáns biciklitámaszok, felhelyezték az infrapaneleket, vagyis zajlik az infrafűtési rendszer kiépítése, valamint a villamos szerelvények felszerelése és a vizesblokk, a mosdó kialakítása. A templombelsőben he­­­­lyére került a Kovács Jenő szobrászművész alkotta feszület a leendő oltár fölé, a szintén általa készített tabernákulum, keresztelőkút, szenteltvíztartó, és már elkészültek a papi székek is. Folyamatban van egy szabadtéri misézőhely kialakítása, mobil, de az is elképzelhető, hogy állandó, stabil kültéri ol­tárral – közölte a faluvezető, aki azt is örömmel mondta el, hogy az oltárterítőt lakossági felajánlásban

– Intenzív munkával egy hó­napon belül megtörténhetne a műszaki átadás, azt követően pedig már nincs akadálya a felszentelésnek. Szép lenne, ha karácsony táján, a szeretet ünnepéhez kapcsolódna ez a falunk számára rendkívül fontos esemény – vélekedett Máté Gábor. Hozzátette: amennyiben lesz elektromos áram, napokon belül megszólalhat a korábban az imaháznál álló harang, és napi rendszerességgel, legalább délben hallhatják majd a helybeliek. Hozzátette: a Szentháromság-templom közelében áll két, az összképet csúfító oszlop, ezek megszüntetését vagy áthelyezését kérelmezték az érintett cégeknél.

Forrás: delmagyar.hu