Fontos odafigyelni egymás mozdulataira, igényeire, rezdüléseire!” – gólyatáborral indult az év a Szokereszben!

A félévet idén is gólyatáborral indítottuk a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégiumban. A kirándulás első célpontjaként meglátogattuk a szarvasi Arborétumot és Mini Magyarországot. A csapat a kirándulás és az ebéd után elfoglalta szállását a Gál Ferenc Egyetem kollégiumában majd délután a Körös Dragon Sárkányhajós és Szabadidős Sport Egyesület révén belekóstolhattunk a sárkányhajózásba. A nap további részében a hallgatók Gulyás Péter vezette csapatépítő tréningen, míg a kollégium munkatársai Pontyos Tamás szervezetfejlesztésén vettek részt.

A szombati nap a szervezetfejlesztés és a csapatépítés köré épült, majd meglátogattuk a Szent András Sörfőzdét, ahol különleges szűretlen söröket kóstoltunk.

Vasárnap Köllő Sándor atya a hétvége élményeit összegezve szentmisével köszöntötte az új és régi hallgatókat: ,,A sárkányhajó a közösség jelképe, amelybe félve szállunk be. Amint elindul a hajó, figyelni kell az előtted lévőre és a többiekre, mert ha nem, kiesel a lendületből és elkezd billegni a hajó. Így van ez a kollégium mindennapi életében is. Fontos odafigyelni egymás mozdulataira, igényeire, rezdüléseire. Ahogy a hajón is, úgy az életünkben is van egy vezető, Isten, aki a Szentlélek segítségével a hátszél is számunkra.”

A mise után összecsomagoltunk, majd hazautaztunk Szegedre. Március óta állt üresen a kollégium az Indóház téren, a hallgatók szeptember 7-ig költöznek vissza az épületbe, amikor a legtöbb egyetemen és főiskolán elkezdődik a szemeszter.

Képek és szöveg: Dobroka Aleksandra

Forrás: szkrsz.hu