Újmise a Békéscsabai Páduai Szent Antal-társszékesegyházban

A Békéscsabai Páduai Szent Antal-társszékesegyházban tartotta papszentelése utáni újmiséjét Nnadi Omyedikacshi Benjamin. Az újmise a fölszentelt pap első, ünnepélyes szentmiséje.

Ekkor történik a meghívást adó és kiválasztó Isten ünneplése, valamint ilyenkor hálát adnak a szülőknek, papoknak valamint a tanároknak és mindazoknak, akik a hivatás kibontakozásának valamilyen módon a részesei voltak. Ugyanakkor a hívek kifejezik jókívánságainkat is a hivatása gyakorlását elkezdő papnak, hogy ezzel a szeretettel, jóakarattal a tarisznyájában kezdje meg papi életét, illetve ezek segítsék a rá váró megpróbáltatások során.

A vasárnapi esemény különleges volt abból a szempontból is, hogy Gyulay Endre, a Szeged-Csanádi Egyházmegye nyugalmazott püspöke is jelen volt az ünnepi szentmisén, melyen a békéscsabai társszékesegyház két kórusa, valamint a gyülekezet külön is köszöntötte az új papot, emellett zenés-táncos műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek.

Az újmise talán legfontosabb gesztusa volt a mise végi áldás, amelyet Nnadi Omyedikacshi Benjamin külön adott szüleire, testvéreire, paptársaira, majd egyenként mindenkire.

Forrás: GyulaTV