Háromszáz laptopott kaptak a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató diákjai

A Roche Magyarország Kft., az ismert egészségügyi vállalat, háromszázhárom laptopot adományozott az egyházi fenntartású Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónak olyan diákok számára, akik eddig eszközhiány miatt nem tudtak részt venni a koronavírus-járvány miatt bevezetett digitális oktatásban.


A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő, országos hatáskörű gyermekvédelmi intézmény, amely 2011. június 1-jén kezdte meg működését Csongrád megyében. 2011. december elsejétől átvette a Bács-Kiskun megyei gyermekvédelmi szakellátás jelentős részét, majd 2014. január 1-től a Komárom-Esztergom megye otthont nyújtó ellátást biztosító nevelőszülői hálózatát és lakásotthonait. A 2012-2013. év folyamán új nevelőszülői hálózat került kiépítésre és működtetésre a Csongrád megyei nevelőszülői hálózat részeként Békés megyében, Jász-Nagykun-Szolnok megyében, valamint Budapesten és vonzáskörzetében (Pest megyében).
2013. július 1-jétől a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató mind a nevelőszülői hálózat, mind a gyermek- és lakásotthonok vonatkozásában országos egyházi módszertani intézmény kijelölést kapott.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye