Gyászmisével tisztelegtek Kobe Bryant előtt Szegeden

A móravárosi Szent Kereszt-templomban gyászmisével emlékeztek a január 26-án, a kaliforniai Calabasas város közelében tragikus helikopter-balesetben elhunyt legendára, az olimpiai bajnok amerikai kosárlabdázóra, Kobe Bryantre.

A gyászmisét celebráló Fazakas Attila plébános elmondta, amikor először olvasta Kobe Bryant halálhírét, nem tudta, hogy a legendás kosaras mélyen hívő katolikus ember volt. –Keresztény kötelességünk megemlékeznünk egy ilyen nagyszerű emberről, aki egy szörnyű tragédia áldozatává vált – fogalmazott.

A plébános kiemelte, Bryant nagy NBA-sztárként is felvállalta a hitét és még a balesete napján is részt vett egy szentmisén. – Mindig az utolsó padban foglalt helyet, hogy ne vegye el az emberek figyelmét a Jóistentől. A katolikus emberek számára is egy igazi példakép lehet, az emlékét meg kell őriznünk, a lelkéért pedig imádkoznunk kell – tette hozzá.

Kobe Bryant 1996-tól húsz esztendőn keresztül erősítette a Los Angeles Lakers csapatát, amellyel ötször (2000, 2001, 2002, 2009, 2010) megnyerte az észak-amerikai profi kosárlabdaligát (NBA). Kétszer (2009, 2010) a döntő legjobb játékosának is megválasztották, 2008-ban ő lett a bajnokság legjobbja, emellett 18 alkalommal vett részt az All Star-gálán. Az amerikai válogatottal 2008-ban Pekingben és 2012-ben Londonban is megnyerte az olimpiai játékokat.

Forrás: szegedma.hu