Elhelyezték Boldog Brenner János ereklyéjét az öttömösi templomba

December 5-én kiemelkedő esemény volt az öttömösi hívek életében. Boldog Brenner János ereklyéjét ünnepélyes körülmények között vitték be a templomba és a szentmise végén helyezték el új őrzési helyére.

Az ereklyét Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök adta a templomnak ez év nyarán, amikor felszentelte a templomot. A hívek azóta is kérik Brenner János közbenjárást és nagyon sokan látogatnak el a környező településekről, hogy fohászaikat, kéréseiket, tiszteletüket leróva adózzanak Brenner János emlékének.

Az ünnepi szentmisén részt vettek a környékbeli papok és hívek egyaránt. Dr. Janes Zoltán zákányszéki plébános atya kiemelte Brenner János imádságos életének fontosságát, családi hátterét, és azt az utat, melyre maga a Megváltó hívta meg. Emlékeztetet minden jelenlévőt arra, hogy az adventi időszakban fontos elcsendesedni, és önmagunk csendjében felismerni Isten végtelen szeretetének igaz örömét, mely dallamként tündököl vissza lelkünkben. Így válhatunk adventi emberekké, így vált Boldog Brenner János is az örök advent új hírnökévé. A kis község valamennyi hittanosa részt vett az ünnepi szentmisén a megjelent nagyszámú hívek seregével együtt.

A szentmise után megáldottuk az öttömösi plébánia felújított épületét, mely a Magyar Falu Program keretében újulhatott meg. Ezt követően Boldog Brenner János életéről szóló előadást tekinthették meg a kedves hívek.

Kuris István László