Plácido Domingo koncertjével adták át a Szent Gellért Fórumot

A világhírű spanyol tenor, Plácido ­Domingo fellépésével nyitották meg a Szeged-Csanádi egyházmegye kulturális, szabadidős és sportközpontját. A kulturális események befogadására is alkalmas új komplexumba most először léphetett be a nagyközönség.

A Dorozsmai úti Szent Gellért Fórum alapkövét tavaly áprilisban tették le. A mintegy tízhektáros területen labdarúgó-stadion, rendezvényközpont, négy hibrid füves pálya, szabadtéri színpad és lelátó, amfiteátrum, teniszpálya, műanyag borítású grundfocipálya, futópálya és játszótér épült. A sportkomplexum kivitelezését a Szeged-Csanádi egyházmegye megbízásából a Market Építő Zrt. végezte, az ifjúsági centrum építése mindvégig a megfelelő ütemben haladt, a megnyitóeseményre minden beruházási elem elkészült.

Az ifjúsági centrumot szerda este nyitották meg a nagyközönség előtt, először a kultúrát kedvelőknek. Az év egyik legjobb rendezvényén Plácido Domingo világhírű operaénekes-tenor lépett fel Szegeden, a Plácido Domingo Classics fesztivál keretében.

A koncert előtt Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök köszöntötte a résztvevőket. – Az első írásos utalás a magyar zenére Szent Gellért legendájában olvasható, most a róla elnevezett rendezvényközpontban hangzik el az ünnepi koncert, egyben ez az avatása is a komplexumnak – emelte ki a püspök.

A létesítményt tegnap este a kultúra szerelmesei tekinthették meg, szeptember 8-án vasárnap a Szeged-Csanádi egyházmegye közösségének hatezer tagját látják vendégül egy közös misével záruló családi nap keretében. Az ősz folyamán pedig egy labdarúgó-mérkőzéssel is felavatják a stadiont. Ekkor a KEK-győztes, kétszeres olasz bajnok, hétszeres Olasz Kupa-győztes, európai Szuperkupa-nyertes Lazióval játszik stadionavató mérkőzést a Szeged-Csanád Grosics Akadémia labdarúgócsapata.

A koncert előtt Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök köszöntötte a résztvevőket.

– Az első írásos utalás a magyar zenére Szent Gellért legendájában olvasható, most a róla elnevezett rendezvényközpontban hangzik el az ünnepi koncert, egyben ez az avatása is a komplexumnak

– emelte ki a püspök.

Szeptember 8-án vasárnap a Szeged-Csanádi Egyházmegye közösségének hatezer tagját látják vendégül egy közös misével záruló családi nap keretében. Az ősz folyamán pedig egy labdarúgómérkőzéssel is felavatják a stadiont. Ekkor az olasz első osztályban játszó Lazio lesz a Szeged-Csanád Grosics Akadémia labdarúgócsapatának vendége.

Forrás: delmagyar.hu