Bajnoki lázban a szegediek – Vasárnap még Gyulán kezdi az NB II-t a Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Vasárnap 17.30-kor első bajnoki meccsét játssza a labdarúgó NB II-ben a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Az újonc még Gyulán fogadja a Budafok együttesét.


Amire bizony régóta nagyon várt minden szegedi futballbarát, az vasárnap végre elkezdődik. Elstartol a Merkantil Bank Liga, azaz az NB II-es bajnokság. A Szeged–Csanád Grosics Akadémia NB III-as bajnokként kiharcolta a feljutást, így ismét a második vonalban szerepelhet. Patinás csapatokkal találkozik majd a Tisza-parti alakulat, iz­­galmakban nem lesz hiány.

Szerda délután a Szent Gellért Fórumban tartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját a Grosics Aka­­démia. A népes újságírói csa­­pat mellett a szegedi ultrák egy nagyobb tábora is meghívót kapott, először léphettek be a hamarosan átadásra kerülő aré­­nába. Germán Tamás csapat­kapitány az üdvözlés után meg is jegyezte, hogy már most jó­formán többen ülnek velük szemben a lelátón, mint a gyulai bajnoki meccseken. A szimpatikus játékos kijelentését mosoly fogadta, jót nevetett rajta min­den­­ki.

Egyelőre azonban még nem Szegeden vívja a meccseit Joao Janeiro gárdája, hiszen a munkálatokban a hajrá zajlik, a Market Zrt. munkatársai az utolsó finomításokat végzik a sportlétesítményen. A Szent Gellért Fórumban először szeptember 15-én (vasárnap) a Csákvár ellen láthatja majd a publikum a kedvenceket.

Vasárnap már viszont jön az első éles meccs, a nyitófordulóban 17.30-kor Gyulán, a Grosics Gyula Akadémián a Budafok gárdáját látják vendégül.

– Örülök annak – kezdte mondandóját a csapat mestere, a portugál, Joao Janeiro –, hogy Szeged város futballja ismét visszakerül a térképre, im­­már a másodosztályban szerepelhet. Sokat dolgoztunk a nyá­­ron, még azzal is tisztában vagyunk, hogy rengeteg munka vár ránk. Nagyon bízom az eredményes szereplésben, mert Szeged megérdemli, hogy jó csapata legyen. Mi is izgalommal várjuk, hogy végre ebben a csodaszép stadionban léphessünk pályára. Most az elkövetkező napokban még a taktikai elemek csiszolása következik azért, hogy teljesen felkészüljünk az első, Budafok elleni meccsre. Nagyon szeretnénk jó rajtot venni, fontos lenne egy sikeres start.

Ezután következett Germán Tamás csapatkapitány. A 32 éves, tapasztalt labdarúgó is ki­­emelte, hogy alig várja már azt pillanatot, hogy a Szent Gellért Fórumban léphessen pályára.

– Köztünk is téma természetesen az, hogy mikor érkezik el az a pillanat, amikor végre Szegeden játszhatunk. Most azonban a legfontosabb feladat, hogy az előttünk álló meccsekre koncentráljunk. Máris itt az első, a vasárnapi gyulai, Budafok el­­leni összecsapás. Az edzőmeccseken meccsről meccsre jobban játszottunk. A hibákat megpróbáltuk javítani, mert azért akadt azokból is bőven, de mindenképpen mindannyian nagyon bizakodóak vagyunk.

A szurkolók is kérdezhettek, hiszen először találkoztak a portugál szakemberrel, illetve a csapat tagjaival. Joao Janeiro elmondta, hogy a bajnokság végére szeretne megtanulni ma­­gyarul, ami nem egyszerű feladat. A napokban elkészült a csapat indulója, ahol a mester már tökéletesen ejtette ki, hogy „Győzni fogunk!” Ezt most is elmondta, amit kisebb taps kí­sért.

Egyelőre a klubhoz hivatalos értesítés nem érkezett az MLSZ-től, hogy a Balmazújváros visszalépett volna, azaz a Balmaz a licencmegtagadással kapcsolatosan nem nyújtja be a fellebbezését. A Nemzeti Sport viszont szerdai számában arról írt, hogy a két éve még az NB I-ben szereplő csapat csak a megyei I. osz­­tályra nevez. Mivel ez még nem hivatalos hír, így egyelőre még húszcsapatos a labdarúgó NB II.

A Merkantil Liga 1. fordulójának párosítása: Szeged–Csanád Grosics Akadémia–Budafok, Gyirmót–Haladás, Soroksár–Kazincbarcika, Dorog–Vasas, Budaörs–Nyíregyháza, Ajka–Győr, Békéscsaba–Tiszakécske, Csákvár–MTK, Szolnok–Vác, Siófok–Balmazújváros

Forrás: delmagyar.hu