Plácido Domingo koncertjével nyílik meg az új szegedi stadion

Hamarosan befejeződik az új szegedi stadion – a Szent Gellért Fórum – építése, amely Magyarország első egyházi fenntartású sport és ifjúsági központja lesz. A többfunkciós komplexum elsőként Placido Domingo koncertjével nyitja meg kapuit augusztus 28-án.

A 8000 fős lelátóval rendelkező labdarúgó-stadion az UEFA legmagasabb, 4-es előírásainak megfelelő, így nemzetközi mérkőzések rendezésére, illetve Bajnokok Ligája- és Európa Liga-selejtezők lebonyolítására is alkalmas lesz. A Szent Gellért Fórumban fogják megrendezni a Szeged-Csanádi Egyházmegye intézményeiben tanuló, valamint az állami gondoskodásban lévő fiatalok regionális, közösségi eseményeit is.

Az ünnepi nyitókoncert az augusztus 21-28. között megrendezésre kerülő Plácido Domingo Classics fesztivál kiemelt programja.

A Szegeden, Villányban és Győrben bemutatásra kerülő zenei események mellett a fesztivál gasztronómiai programokat és egy különleges könyvbemutatót is kínál a közönségnek. Augusztus 24-én a Szegedi Nemzeti Színház ad otthont a Nyáresti Broadway musical estnek, melyen Gallusz Nikolett, Feke Pál és Ágoston Katalin mellett „New York sztárbaritonja”, a Grammy-díjas Ed Parks is színpadra lép.

Plácido Domingo augusztus 28-i koncertjén a világszerte ünnepelt Grammy –díjas szoprándíva, Ana María Martínez lesz az „Opera Királyának” partnere. Ezen az esten a MÁV Szimfonikus Zenekart a nagysikerű „Callas Forever” filmből is jól ismert Eugene Kohn fogja dirigálni.

Plácido Domingo ötödik alkalommal ad stadionkoncert Magyarországon Forrás: Lendvai Péter

Az elmúlt években a nemzetközi filmvilág, a zeneipar legnevesebb sztárjainak egyik kedvelt célpontjává vált Magyarország.

Az opera szupersztár, Plácdio Domingo is számos alkalommal elmondta, hogy Magyarországot különösen közel érzi magához,

és amikor csak teheti, örömmel látogat el hazánkba. Csapatával 2010 óta Budapest mellett több vidéki nagyvárosban létrehozott produkciói sorra belföldi valamint nemzetközi sikereket arattak, és egyben hazánk jó hírnevét öregbítették világszerte. Többek között 2013 óta Győr ad otthont a több ezres közönséget vonzó „The Voices” koncertturné premierjének, melyen az Plácido Domingo”s Operalia adott évi, és a nemzetközi operaverseny korábbi, ma már nemzetközi hírnévvel rendelkező díjazottjai adnak koncertet.

A Plácido Domingo Classics szervezői elmondták, hogy a világsztár augusztus 28-i szegedi koncertjére a hazai közönség mellett a környező és távolabbi országból egyaránt nagy számban érkeznek vendégek.

Forrás: origo.hu