Óföldeák szélesre tárta kapuit a zarándokok előtt

A Kongresszusra való készület keretében immár második alkalommal rendezték meg az Egyházmegyei Zarándoklatot és Találkozót Óföldeákon.

„Amikor fúj az északi szél,
Legyen Uram, az, amit ma zenél…:
Ima a Vándorokért.”

Útra keltünk, hogy részt vegyünk a Szeged-Csanádi Egyházmegye hagyományteremtő céllal életre hívott zarándoklatán. A több, mint 800 fős zarándokcsapattal együtt Földeákról 6 kilométert gyalogolva, kígyózó sorban értük el Óföldeákot, négy állomásos elmélkedéssel és énekekkel kísérve.

Az időjárás arra napra lecserélte esős zubbonyát, a Gondviselés ragyogó napsütéssel ajándékozott meg bennünket.

A gyalogút végén az óföldeáki Szűz Mária Keresztények Segítsége Templomban a jelenlévő atyák hálát adtak hivatásukért. A zarándokok pedig – körbeállva a templomot – újabbakért fohászkodtak.

A megérkezést és a közös ebédet követően több színtéren, számos program színesítette a zarándokok délutánját: hittanosok találkozója, diákok zenés és néptáncos fellépései, mozgásos ügyességi játékok, szentségimádás.

„Sokakhoz eljutott a zarándoklat híre, amely az egyházmegyei identitás erősödésére is szolgált” – mondta az eseményt követően Serfőző Levente atya, a zarándoklat egyik főszervezője. – Háromszor annyian voltunk, mint tavaly. Üzenet a számunkra: van igény találkozásra.”

A délután püspöki szentmisével zárult, amelyet Kiss-Rigó László megyéspüspök mutatott be.

Forrás: iec2020.hu